Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προσοχή στα επικίνδυνα χάπια αδυνατίσματος

Ακόμη και στον θάνατο μπορεί να οδηγήσουν τα ιδιαίτερα επικίνδυνα χάπια αδυνατίσματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο και χαρακτηρίζονται ως άκρως επιβλαβή για την υγεία όσων τα χρησιμοποιούν, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο.
Ωστόσο υπάρχουν κι εκείνα τα σκευάσματα που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, όταν χρησιμοποιούνται κάτω από ιατρική παρακολούθηση.

Η παχυσαρκία είναι ένα πρόβλημα ιδιαίτερα πολύπλοκο τόσο ως προς την αντιμετώπισή του όσο και ως προς τα παράπλευρα προβλήματα που δημιουργεί. Πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χαρακτηρίζονται ως παχύσαρκοι, ενώ υπολογίζεται ότι τέσσερις στους δέκα υπερβαίνουν σήμερα το φυσιολογικό επιθυμητό βάρος κατά 15 κιλά (μέσος όρος).
Έτσι στον αγώνα της απώλειας βάρους πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στα διάφορα σκευάσματα, τα οποία πολλές φορές τα προμηθεύονται από μη νόμιμες πηγές.
Πολλά σκευάσματα ή χάπια αδυνατίσματος κυκλοφορούν στο εμπόριο, σύμφωνα με την κλινική διαιτολόγο, Μαριάννα Βλάχου, η οποία διευκρινίζει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σκευάσματα που δεν έχουν λάβει σαφή και ρητή έγκριση κυκλοφορίας από αναγνωρισμένους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων και τροφίμων, όπως επίσης και όσα κυκλοφορούν στο internet ή σε τηλεπωλήσεις. Επομένως, επισημαίνει ότι η ό,ποια συζήτηση θα πρέπει να γίνεται μόνο για όσα σκευάσματα πωλούνται από τα φαρμακεία. Τέτοια, λέει, είναι χάπια, υποκατάστατα γευμάτων, τσίχλες που μειώνουν την όρεξη και συμπληρώματα διατροφής.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο, Μανώλη Δημητρούλη τα χάπια που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και αν ο ασθενής δεν γνωρίζει αν έχει κάποια πάθηση ή αλλεργία, μπορούν να τον οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου