Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Είναι 2 μέτρα και 8 εκατοστά και ακόμη ψηλώνει

Η 19χρονη Malee Duangdee κατέχει το ρεκόρ Γκίνες της πιο ψηλής έφηβης στον κόσμο. «Ρίχνει» τουλάχιστον δύο «κεφάλια» στους γονείς της και σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να ψηλώσει κι άλλο!
Η Malee Duangdee κατάγεται από την Ταϊλάνδη και από μικρή ηλικία ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά, λόγω του ύψους της.

Στην ηλικία των εννιά, η μητέρα της την πήγε σε ένα γιατρό, γιατί παρατήρησε ότι η κόρη της δεν ήταν σαν όλα τα άλλα παιδιά και ήθελε να σιγουρευτεί ότι δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με την υγεία της.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε έναν όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος πίεζε ένα νεύρο, γεγονός που προκαλούσε μια ορμονική διαταραχή με αποτέλεσμα η Malee να μη σταματά να μεγαλώνει.Τώρα πρέπει κάθε τρεις μήνες να κάνει μια ένεση 2.250 ευρώ για να ελέγχει την ανάπτυξή της.

«Όταν ήμουνα μικρή αισθανόμουν σαν τέρας γιατί τα υπόλοιπα παιδιά με κορόιδευαν. Από τότε που σταμάτησα να πηγαίνω στο σχολείο έχω αρχίσει να συμβιβάζομαι με αυτό που είμαι, όσο δύσκολο κι αν είναι» λέει η ίδια.

Λόγω του όγκου η Malee έχασε και την όρασή της, ενώ οι γονείς της δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με την ακριβή θεραπεία στην οποία πρέπει να υποβάλλεται κάθε τρίμηνο.

Η Malee ανακηρύχτηκε ως η ψηλότερη έφηβη του κόσμου από τα Ρεκόρ Γκίνες τον Ιανουάριο του 2009, «παραγκωνίζοντας» τη βραζιλιάνα Elisany Silva.Η Malee Duangdee με τον πιο κοντό άνθρωπο του κόσμου, τον Khagendra Thapa Magar, τον Απρίλιο του 2008
ΠΗΓΗ