Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 4 ιδέες για γιορτινή ατμόσφαιρα


Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - ευχάριστες, αλλά "απαιτητικές" γιορτές. Και σίγουρα όλοι μας θέλουμε να στολίσουμε το διαμέρισμα ή το σπίτι μας φτιάχνοντας κάτι καινούριο, μοναδικό και παραμυθένιο.


Μήπως κι εσείς δεν έχετε πολύ χρόνο, όπως άλλωστε οι περισσότεροι άνθρωποι, και στο τέλος μιας κουραστικής μέρας δεν μπορείτε να κάνετε κάτι επιπλέον; Και τι θα κάνετε τώρα που έρχονται Χριστούγεννα και πρέπει και θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας ώστε να φανεί εορταστικό και να δημιουργηθεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες, για γρήγορους και απλούς τρόπους για να προσθέσετε μια εορταστική μοτιά και πολύ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο ή χρήματα. Επίσης θα σας απομείνει χρόνος για να απολαύσετε πραγματικά τα Χριστούγεννα!
Οι περισσότερες από τις  ιδέες μας είναι πολύ εύκολες, δωρεάν, και καμία δε διαρκεί περισσότερο από τον ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια.
1. Διακοσμήστε τα πάντα με φιόγκους
•         Δέστε  εντυπωσιακές κορδέλες για  τις πλάτες της  καρέκλας, τα  κηροπήγια,  στα φυτά, στα στεφάνια, στις γιρλάντες, στις  λαβές των καλαθιών,  στις κουρτίνες , στα  κιγκλιδώματα σκαλοπατιών, και πόμολα.Vintage-Christmas-Ornament
•       Οι φιόγκοι  δίνουν μια εορταστική νότα  και οι κορδέλες που θα επιλέξετε πρέπει να συνδυάζονται  μαζί με την υπόλοιπη διακόσμηση σας.  Επιλέξτε κορδέλες στα χρώματα και στα σχέδια που συντονίζονται με το σχέδιο διακόσμησης σας.
•          Δεν χρειάζεται να κολλήσετε  με το  κόκκινο και το πράσινο. Επιλέξτε καρό ή πλουμιστές κορδέλες  που δένουν με το όλο θέμα.  Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάτι που φαίνεται αρκετά σωστό, τότε επιλέξτε μεταλλικό ασημί, χρυσό, πράσινο ή κόκκινο.
•         Επιλέξτε μια κορδέλα που μπορείτε να λύσετε  και να την δέσετε  εκ νέου κάθε χρόνο. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση, και θα καταλήξετε με μια καλή συλλογή.
•           Όταν οι διακοπές έχουν τελειώσει, λύστε τις κορδέλες και πιέστε τες  ελαφρά. Οι φιόγκοι  δεν συνθλίβονται και οι κορδέλες θα είναι έτοιμες  όταν τις αναζητήσετε για το επόμενο έτος.
  Δείτε τις οδηγίες για το πώς να φτιάξετε το δικό σας πλουμιστό φιόγκο όλων των μεγεθών χρησιμοποιώντας σύρμα.
 2. Χρησιμοποιήστε εορταστικά σερβίτσια για κάθε γεύμα  μέσα στον  Δεκέμβριο.
Christmas-Ornament
  • Κοιτάξτε μέσα στις  ντουλάπια της κουζίνας  σας και διαλέξτε  όποια  πιάτα  μοιάζουν γιορτινά.
  • Τα καταστήματα αυτή την εποχή προσφέρουν  διασκεδαστικά σχέδια που δεν είναι τόσο κοινά σε πολύ χαμηλές τιμές. Επισκεφθείτε κάποια και αξίζει να αγοράσετε κάτι μοναδικό .
  • Μπορείτε να προσθέσετε  νέα κομμάτια κάθε χρόνο, όπως πιάτα σαλάτας και κούπες. Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο που θα επιλέξετε θα συνεχιστεί από χρόνο σε χρόνο.
  • Αν είστε τολμηροί, επιλέξτε ένα διαφορετικό μοτίβο και ένα σερβίτσιο κάθε χρόνο. Τακτοποιήστε τα διαφορετικά πιάτα γύρω από το τραπέζι  για να αποκομίσετε  πολλά θετικά  σχόλια από τους παρευρισκόμενους.   Όταν δεν είναι σε χρήση, τα πιάτα μπορούν να  τα τοποθετήσετε γύρω από το δωμάτιο ως διακοσμητικά στοιχεία.
3. Σβήστε τα φώτα.
  • Τακτοποιήστε πολλά κεριά  στην τραπεζαρία και  δειπνήστε υπό το φως των κεριών, ακόμα κι αν έχετε κάτι  πρόχειρο να φάτε.   Κάθε γεύμα θα γίνεται ιδιαίτερο.
  • Ανάψτε μια φωτιά στο τζάκι κάθε βράδυ και ενθαρρύνετε τα μέλη της οικογένειας  να συγκεντρώνονται  εκεί κοντά  διαβάζοντας,  κάνοντας την εργασία σας ,  γράφοντας  χριστουγεννιάτικες κάρτες, ή απλά χαλαρώστε.Christmas-Table
  • Τοποθετήστε  κεριά- πυλώνες  στο μπάνιο σας,  στο νεροχύτη ή γύρω από την μπανιέρα. Πάρτε το χρόνο σας  και  απολαύστε ένα υπέροχο μπάνιο!  Αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι σας, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα κεριά γύρω από το σπίτι. Πάντα πρέπει να υπάρχει ένας  ενήλικας  στο δωμάτιο.

4. Κρεμάστε γιορτινά στεφάνια.
  • Τοποθετήστε ένα στεφάνι σε κάθε πόρτα που έχετε.  Φυσικά, ξεκινήστε με την κεντρική  πόρτα για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας.
  • Τοποθετήστε και στην  πίσω πόρτα, μέσα και έξω καθώς  και  σε όλα τα μπροστινά παράθυρα σας.   Μην ξεχνάτε πόρτες υπνοδωματίων, μέσα και έξω.
  • Χρησιμοποιήστε το πραγματικό πεύκα, πρίνο (πουρνάρια), ή κλήματα από αμπέλι, διακοσμημένα με  φιόγκους ,  μούρα, φρούτα, κουκουνάρια, στολίδια, φωτογραφίες, ή καραμέλες.
  • Για να διατηρήσετε τα στεφάνια χρόνο με το χρόνο, αγοράστε τεχνητή στεφάνια που θα διαρκέσουν. Να θυμάστε ότι θα χρειαστείτε χώρο για την αποθήκευσή τους!
  • ΠΗΓΗ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου