Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

5 ζεστά cocktail για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Ο χειμώνας έχει τα δικά του κοκτέιλ. Νόμος! Η τεκίλα, η βότκα, το βερμούτ και το μπράντι είναι όλα "ζεστά" ποτά που λέγαν κάποτε και οι Κατσιμιχαίοι, ιδανικά για να πειραματιστείς με τις γεύσεις που μπορούν να δώσουν ότι συνδυάζονται με φρούτα, σιρόπια, χυμούς και πάγο. Ναι, αυτό το τελευταίο μπορεί να ακουστεί κάπως, αλλά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις το δημιούργημα σου δροσερό. Οχι παγωμένο! Δες λοιπόν πέντε έτοιμες συνταγές, με τα υλικά και τις εκτελέσεις τους για να ξεκινήσεις. Αν, φυσικά, στην πορεία σου κατέβουν ιδέες, παίξε με τα υλικά σου και δες τι βγαίνει. Η διαδικασία "δοκιμή-λάθος" είναι που θα σου δώσει το τέλειο cocktail.

Cranberry Margarita

Υλικά
  • 2 και 1/2 μεζούρες χυμό βατόμουρο
  • 1 μεζούρα ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα
  • 1 και 1/2μεζούρα φρέσκος χυμός λάιμ
  • 1 και 1/2μεζούρα τεκίλα
  • 1 μεζούρα Γκραν Μαρνιέ
  • Πάγος
Εκτέλεση
Ανακατεύεις όλα τα συστατικά εκτός από τον πάγο. Αλέθεις το 1/2 μείγμα με πάγο στο μπλέντερ. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα και σερβίρεις σε ποτήρια κοκτέιλ.

Ginger Martini

Υλικά
  • 3  μεζούρες βότκα
  • 1/2 μεζούρα σιρόπι τζίντζερ (ξεχωριστές οδηγίες)
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1 σπειρωτή φλοίδα λεμόνι ή λάιμ
  • Πάγος
Εκτέλεση
Ανακατεύεις τα συστατικά με τον πάγο σε ένα σέικερ και χτυπάς δυνατά για τριάντα δευτερόλεπτα. Σερβίρεις σε ποτήρια κοκτέιλ και γαρνίρεις με τη φλοίδα. Για το σιρόπι θα χρειστείς 1 λεμόνι, 2 κύπελα φρέσκο τζίντζερ, 1 κύπελλο ζάχαρη και 2 κύπελλα νερό. Για την cocktail αποφλοιώνεις το λεμόνι, το κόβεις σε κομμάτια όπως και το τζίντζερ και βράζεις τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Σουρώνεις το περιεχόμενο και το κρατάς στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσεις.

Cosmopolitan

 

Υλικά
  • 2 μεζούρες βότκα
  • 1/2 μεζούρα τριπλ-σεκ
  • 1/2 μεζούρα χυμό βατόμουρο
  • 1/2 μεζούρα χυμό λάιμ
Εκτέλεση
Ανακατεύεις όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπάς μέτρια. Στραγγίζεις το περιεχόμενο και σερβίρεις σε ποτήρια κοκτέιλ.

Fallen Leaves

Υλικά
  • 1 και 1/2μεζούρα Καλβάδος (ή άλλο μπράντι μήλο)
  • 1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ
  • 1 και 1/2μεζούρα γλυκό βερμούτ
  • 1 πρέζα μπράντι
  • 1 σπειρωτή φλοίδα λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύεις τα συστατικά σε ένα σέικερ και σερβίρεις σε παγωμένα ποτήρια κοκτέιλ. Στίβεις τη φλοίδα στην επιφάνεια και μετά γρανίρεις το ποτήρι με αυτή.

Pear Brandy Champagne Cocktail

Υλικά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι και τέσσερα κουταλάκια μπράντι αχλάδι
  • 4 και 1/2 φλιτζάνια παγωμένη σαμπάνια
  • 1  μικρό αχλάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό τηγάνι ανακατεύεις τη ζάχαρη με 1/2 φλιτζάνι μπράντι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (5 λεπτά περίπου). Περιμένεις να κρυώσει και μετά προσθέτεις ενάμισι κουτάλι σιρόπι σε κάθε ποτήρι σαμπάνιας και συμπληρώνεις μέχρι τα 2/3 με σαμπάνια ανακατεύοντας καλά. Κόβεις το αχλάδι σε λεπτές φέτες και γαρνίρεις τα ποτήρια.
ΠΗΓΗ