Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Η aloe vera σαν προϊόν για hairstyling

Το αγνό τζέλ αλόης λειτουργεί θαυμάσια σαν προϊόν για τα μαλλιά, και μπορεί άνετα να προστεθεί στο οπλοστάσιο σας για υγιή και λαμπερή τρίχα. Είτε τη χρησιμοποιείτε για να ισιώσετε τα μαλλιά, είτε για να κάνετε μύτες ή ακόμα και απαλές όμορφες μπούκλες, η αλόη είναι ένα κατάλληλο για όλες τις χρήσεις τζέλ απαλού κρατήματος. Χωρίς βλαβερά χημικά που υπάρχουν στα εμπορικά προϊόντα, κάνει τα μαλλιά δυνατά, λαμπερά και χωρίς τη συσσώρευση καταλοίπων που τα φθείρουν.

Γιατί αλόη;

Συνήθως χρησιμοποιείτε σε ενυδατικές λοσιόν, γιατί περιέχει ένα μεγάλο αριθμό από θρεπτικά συστατικά και μέταλλα. Αυτές ακριβώς οι ιδιότητες την κάνουν το κατάλληλο φυσικό προϊόν και για την περιποίηση των μαλλιών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αρκετές ”ντίβες” ανά τον κόσμο, τη χρησιμοποιούν στα μαλλιά τους για να τα κάνουν λαμπερά και δυνατά. Η ίδια η Κλεοπάτρα ακόμα, τη χρησιμοποιούσε και ήταν το μυστικό της ομορφιάς της.

Ίσιωμα

Αν όταν ξυπνάτε αντικρίζετε μια ”άγρια ζούγκλα” στο κεφάλι σας, η μέχρι πρότινος λύση σας θα ήταν κάποιο ίσιωμα με σίδερο ή με χημικά προϊόντα για χαλάρωση της τρίχας. Αυτά όμως ,όπως ξέρετε, καταπονούν την τρίχα και μακροπρόθεσμα δημιουργούν άλλα προβλήματα. Τα ενεργά συστατικά της αλόης, εκτός από το ίσιωμα, σας βοηθούν και να αναδομήσετε τα μαλλιά σας. Παγιδεύοντας την υγρασία και αποτρέποντας έτσι την ξηρότητα, η αλόη καταφέρνει να αποτρέψει το φριζάρισμα και να δώσει λάμψη στην τρίχα, αφήνοντας την απαλή και ίσια χωρίς να ”πετάει”. Απλά απλώστε ποσότητα αλόης στα μαλλιά, περίπου στο μέγεθος ενός κέρματος ευρώ, και περάστε μετά με τη χτένα σας.

Μπούκλες

Σε αντιδιαστολή με τα χημικά τζέλ, που έχουν δημιουργήσει άσχημο όνομα, το τζέλ αλόης δεν θα ξεράνει τις μπούκλες σας όπως θα περιμένατε. Τα εμπορικά προϊόντα τζέλ περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πράγμα που ξεραίνει τα μαλλιά σας, όταν στεγνώσει. Η αλόη λειτουργεί με ήπιο τρόπο, αφήνοντας ένα χαλαρό κράτημα στις μπούκλες σας χωρίς να τις βαραίνει. Στεγνώνει χωρίς να δημιουργεί κρούστα και σας δίνει το κράτημα που σας αξίζει. Περάστε τις μπούκλες σας με αλόη και θα έχετε ένα ωραίο χαλαρό αλλά σταθερό κράτημα.
via