Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η γνωριμία με τους γονείς του

Οι γιορτές πλησιάζουν και σε βρίσκουν πιο ερωτευμένη από ποτέ! Τυχερούλα!!! Το γλυκό σου αγόρι πετάει κι αυτό στα ουράνια και μαζί ζείτε την πιο ερωτευμένη περίοδο της ζωής σας. Οι μέρες που πλησιάζουν ίσως φορτίσουν και τους δυο σας ακόμα περισσότερο και ίσως δεχτείς μια πρότασή του να συναντήσεις τους γονείς του.
Κι εκεί που ζεις στο ροζ συννεφάκι του έρωτα, σου ‘ρχονται απανωτά τα χτυπήματα πανικού.
Έχεις ακούσει ιστορίες, έχεις δει ταινίες για το πόσο στραβά μπορεί να πάει η πρώτη γνωριμία με τους γονείς του.
Αληθινές ιστορίες οικογενειακού τρόμου ή η αρρωστημένη φαντασία κάποιου σκηνοθέτη; Τι σημασία έχει… την ζημιά τους την έκαναν!
Πριν πανικοβληθείς, πριν αρνηθείς και τον πληγώσεις διάβασε μερικά απλά αλλά ......
βασικά πράγματα που αφορούν την πρώτη σου συνάντηση με τους γονείς του.
Θα κάνουν σίγουρα τα πράγματα ευκολότερα.

1.    Περίμενε
Το γεγονός ότι έρχονται τα Χριστούγεννα δεν είναι απαραίτητα καλός σύμβουλος για να αποφασίσετε να γνωρίσεις τους γονείς του. Αν δεν είσαι σίγουρη μην βιάζεσαι, είναι καλύτερο να περιμένεις την πιο κατάλληλη στιγμή. Γνώρισε το αγόρι σου πρώτα και βεβαιώσου ότι είναι για σένα ο ένας και μοναδικός. Τότε μόνο μπορείτε από κοινού να αποφασίσετε να γνωρίσετε ο ένας την οικογένεια του άλλου.
2.    Κάνε έρευνα
Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για την οικογένειά του πριν τους συναντήσεις. Πάρε πληροφορίες όπως το γεγονός ότι μπορεί να είναι χωρισμένοι και ξαναπαντρεμένοι, αν ζουν και οι δύο, αν υπάρχουν αδέρφια, παππούδες και γιαγιάδες στο σπίτι. Μάθε αν θα πας σε μια συνάντηση με τους δυο γονείς μόνο ή ολόκληρο το σόι.
Ρώτησε το αγόρι σου για τα ονόματά τους κι αν γίνεται δες τους και σε φωτογραφίες πριν τους συναντήσεις. Θα είναι ευκολότερο να θυμάσαι τα ονόματά τους και τις φυσιογνωμίες τους, ειδικά αν μιλάμε για μια μεγάαααλη οικογένεια.
3.    Τόπος συνάντησης
Ο τόπος συνάντησης είναι πολλές φορές καθοριστικός. Μια καλή επιλογή είναι το «ουδέτερο έδαφος» ενός εστιατορίου. Αν είναι στο χέρι σου, διάλεξε κάποιο όχι πολύ κυριλέ ούτε βέβαια την χασαποταβέρνα της γειτονιάς, αλλά έναν χώρο που όλοι μπορούν να αισθάνονται άνετα διασφαλίζοντας ότι ο χώρος θα είναι κατάλληλος ακόμα και αν η μαμά του είναι πριγκίπισσα και ο μπαμπάς του ο λαϊκός τύπος του καφενείου.
4.    Να είσαι ακριβής
Θέλεις ή δεν θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση; Μην τους στήσεις, προσβάλλοντας τους και δείχνοντας ότι δεν τους σέβεσαι. Ανάμεσα στα υπόλοιπα, θέλεις οι γονείς του να πάρουν το μήνυμα ότι είσαι μια υπεύθυνη ενήλικας, σωστά; Αν κάτι έκτακτο σε αναγκάσει να καθυστερήσεις, τηλεφώνησε και, ζητώντας συγνώμη, ενημέρωσέ τους τι ώρα περίπου θα φτάσεις.

5.    Δώρα
Λατρεύουμε να κάνουμε και να παίρνουμε δώρα αλλά το να βρεις το κατάλληλο δώρο, ειδικά για κάποιον που δεν έχεις συναντήσει ποτέ ξανά είναι πραγματικά δυσεπίλυτος γρίφος. Ένα μπουκάλι καλό κρασί ή ένα κουτί σοκολατάκια είναι ίσως η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση. Αν μπορέσεις να μάθεις και τι είδους σοκολάτα τους αρέσει καλύτερα (λευκή, γάλακτος ή bitter) τότε το σίγουρο είναι ότι θα τους γλυκάνεις με την πρώτη.
6.    Το ντύσιμό σου
Πάρε από το αγόρι σου όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς. Καλό θα είναι να αποφύγεις το σούπερ σέξι ντύσιμο, τις σούπερ μίνι φουστίτσες σου και τα αποκαλυπτικά ντεκολτέ σου. Δεν είπαμε βέβαια να εμφανιστείς με ράσο αλλά ένα αξιοπρεπές ντύσιμο που να ταιριάζει με το στιλ σου χωρίς να τους κάνει να αισθανθούν άβολα είναι η καλύτερη επιλογή για την πρώτη σας συνάντηση. Και κάτι ακόμα… μην παστωθείς στο makeup! Πολλοί μπαμπάδες-μαμάδες-παππούδες-γιαγιάδες δεν το πολυσυμπαθούν.
7.    Η συζήτηση
Είσαι μια κούκλα, ντυμένη όπως πρέπει και με τα σωστά σοκολατάκια ανά χείρας. Είσαι όμως μια σκέτη κούκλα και καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς ή έχεις και μυαλό; Απόδειξέ το χωρίς να το παρακάνεις. Ακόμα κι αν είσαι αστροφυσικός στη ΝASA δεν ήρθες εδώ για να δώσεις το εντυπωσιακό βιογραφικό σου. Άνοιξε συζητήσεις που να μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς του και προπάντων…. να είσαι ευγενική, ακόμα κι αν ακούσεις τα τέρατα!
8.    Τα κομπλιμέντα
Ναι, έχουν αποτέλεσμα αν τα κάνεις με μέτρο. Κάνε τους ένα κομπλιμέντο που να αφορά στο πόσο καλά έχουν αναθρέψει τον γιο τους. Η μαμά του επίσης θα καλοδεχτεί μια καλή κουβέντα από το στόμα σου που να αφορά την μαγειρική της ή την διακόσμηση του σπιτιού. Μόνο φρόντισε τα κομπλιμέντα σου να είναι αληθινά. Μην σχολιάσεις αρνητικά την διακόσμηση αν δεν σου αρέσει αλλά μην προσποιηθείς ότι σου αρέσει κιόλας. Προτίμησε να τους κολακέψεις για κάτι που σ’ αρέσει στ’ αλήθεια, όπως ο γιος τους για παράδειγμα.
9.    Η απόψεις σου
Αν και είναι καλό να έχεις άποψη για διάφορα θέματα, απόφυγε να την εκφράσεις έντονα στην πρώτη σας συνάντηση. Η πολιτική, η θρησκεία και η μάχη των δύο φύλων είναι θέματα που κάνουν «τζιζ» και καλύτερα είναι να μην συζητηθούν όταν θα πρωτοσυναντήσεις τους γονείς του αγοριού σου. Αν η συζήτηση έρθει σε τέτοια θέματα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμφωνείς με όσα συμφωνείς και να μένεις σιωπηλή σε όσα διαφωνείς. Αν το να πεις την γνώμη σου είναι αναπόφευκτο, προσπάθησε να το κάνεις όσο πιο ευγενικά και ήπια μπορείς.
10.    Φεύγοντας
Μετά το φαγητό είναι πολύ ευγενικό να μείνεις λίγο μην κάνεις όμως και αρμένικη βίζιτα. Κι εκείνοι θα θέλουν να συγκεντρωθούν, να μαζευτούν και να σκεφτούν την πρώτη σας συνάντηση όσο καλά κι αν πήγε. Ευχαρίστησέ τους λοιπόν και κάνε μια ευγενική αποχώρηση.

Και να θυμάσαι πάντα. Η πρώτη συνάντηση με τους γονείς του και η επιτυχία της, εξαρτάται απολύτως από την καλή διάθεση σας να συναντηθείτε και να αλληλοσυμπαθηθείτε.
Καλή τύχη και θυμήσου… αν ο γιος τους σε αγαπάει θα σε αγαπήσουν κι εκείνοι!
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου