Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όταν τα αδελφάκια τσακώνονται…

Το σπίτι σας μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, κάθε φορά που οι μπόμπιρες σας τσακώνονται; Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές τα αδελφάκια έχουν πολλά να μοιραστούν και να μοιράσουν. Από την αγάπη, το χρόνο και την προσοχή των γονιών τους μέχρι το δωμάτιο και τα παιχνίδια τους!

Οπωσδήποτε όλοι θέλουμε να ζούμε σε ένα ειρηνικό περιβάλλον μέσα στο σπίτι μας. Καμιά φορά, όμως, τα βλαστάρια σας έχουν άλλη γνώμη!


Κι εκεί που έχετε αγανακτήσει έπειτα από έναν άσχημο καβγά και προβληματίζεστε για τη σχέση τους μεταξύ τους, ξαφνικά τα ακούτε να παίζουν χαρούμενα και αγαπημένα! Πράγματι, οι σχέσεις μεταξύ αδελφιών είναι συχνά πολύ αντιφατικές!

Τι φταίει και τσακώνονται τα αδέλφια μεταξύ τους;

Ο διαφορετικός χαρακτήρας τους

Όπως και με όλες τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, πολλές φορές δημιουργούνται αντιφάσεις, όταν πρέπει να συμβιώσουν δύο αδέλφια με διαφορετικούς χαρακτήρες.

Στην πορεία κατακτούν τις ισορροπίες, αλλά πολλές φορές διάφορες αφορμές ή ακόμη και η κούραση και η έλλειψη υπομονής θα αποτελέσουν σπίθα για να... ανάψει ο καβγάς!

Η διαφορά της ηλικίας

Η ηλικία του κάθε παιδιού προσδιορίζει και το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται, τις ανάγκες του και τη φάση της ατομικής του εξέλιξης. Επειδή συνήθως τα αδέλφια έχουν λίγα έως πολλά χρόνια διαφορά, αυτό περιπλέκει τα πράγματα και πυροδοτεί καβγάδες και έντονη δυσαρέσκεια.

Η ανάγκη να νιώθουν σημαντικά για τους γονείς

Το κάθε παιδί έχει πάντα την ανάγκη να νιώθει ξεχωριστό και σημαντικό για τους γονείς του και να αισθάνεται αμείωτη την αγάπη τους.

Η διεκδίκηση της αγάπης των γονιών και η ζήλεια για τα αδέλφια πιθανότατα θα υπάρχει πάντα, όμως μπορεί να περιοριστεί πολύ σε υγιή επίπεδα με τη σωστή στάση των γονιών.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν εσείς τρέφετε τον ανταγωνισμό ανάμεσα στα παιδιά σας, δημιουργώντας στην πραγματικότητα άγχος για την πρωτιά και ρήγματα στη σχέση τους; Π.χ. όταν τα ενθαρρύνετε, με καλό σκοπό, να κάνουν αγώνα για το ποιος θα τρέξει πιο γρήγορα ή ποιος θα πάρει καλύτερο βαθμό.

Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσουν να δίνουν «μάχη» για να επικρατήσουν, με σκοπό να κερδίσουν τη θέση του «εκλεκτού» στην καρδιά σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

Προσπαθήστε να μην παίρνετε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου παιδιού, αντίθετα διακηρύξτε γενικότερα τους κανόνες του σπιτιού και της καλής συμπεριφοράς.

Όταν τα πράγματα αγριεύουν, χωρίστε τα παιδιά σε διαφορετικούς χώρους, μέχρι να ηρεμήσουν. Συχνά αυτό θα τα δυσαρεστήσει, γιατί έτσι θα χάσουν ταυτόχρονα και το παιχνίδι τους και ίσως δείτε ξαφνικά μεγάλες βελτιώσεις στη συμπεριφορά τους!

Φροντίστε να είστε δίκαιοι, σταθεροί και να περνάτε λίγο χρόνο με κάθε παιδί ξεχωριστά. Θυμίζετε πάντα στα παιδιά πως τα αγαπάτε, το καθένα ξεχωριστά.

ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου