Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς θα πείσουμε το παιδί να δοκιμάσει ένα νέο φαγητό;

Αποφεύγουμε τις τιμωρίες και τις απειλές προκειμένου να δοκιμάσει κάτι καινούριο. Με καλή διάθεση και μερικά… «τεχνάσματα», ό,τι αρνείται σήμερα, θα το δοκιμάσει αύριο.
Φροντίζουμε η ώρα του φαγητού να είναι ήρεμη, χωρίς μαλώματα και φασαρίες. Τρώμε μαζί με το παιδί, συζητάμε μαζί του και του δίνουμε το χρόνο του για να φάει

Όταν πρόκειται για ένα νέο, άγνωστο προς αυτό φαγητό, το ετοιμάζουμε μαζί του, λόγου χάρη του αναθέτουμε να καθαρίσει τις φακές. Είναι σίγουρο ότι θα πετάξει τις μισές, αλλά ταυτόχρονα θα ανυπομονεί να το δοκιμάσει κάτι στην παρασκευή του οποίου βοήθησε

Κάνουμε το σερβίρισμα ενός νέου φαγητού ελκυστικό και όμορφο. Πιο εύκολα θα δοκιμάσει ένα παιδί φάβα, αν στην επιφάνεια της δημιουργήσουμε «χαμογελάκια» από κρεμμύδι και ελιές, παρά αν του παρουσιάσουμε έναν άχαρο μπεζ πολτό. Για πρωτότυπο σερβίρισμα προσφέρονται φυσικά και οι σαλάτες

Εντάσσουμε το φαγητό σε κάποιο παιχνίδι ή σε κάποιο παραμύθι. Μια σούπα μπορεί να γίνει μια αφρισμένη θάλασσα, μια σπανακόπιτα μπορεί να πάρει το ρόλο του φαγητού που πήγαινε η Κοκκινοσκουφίτσα στη γιαγιά της… φαντασία μόνο να υπάρχει!

Μερικά «αθώα» ψεματάκια σχετικά με το τι είναι αυτό που του λέμε να δοκιμάσει, αποδεικνύονται πολλές φορές καλή λύση. Ένα πιάτο τηγανητά κολοκύθια μπορεί να «μεταμορφωθεί» λόγου χάρη σε… τηγανιτό καρπούζι! Ποτέ όμως δεν το παρακάνουμε με αυτές τις «μεταμορφώσεις», για να μην κλονίσουμε και την εμπιστοσύνη του παιδιού

Ακόμα και αν αρνείται να δοκιμάσει κάτι, δε χάνουμε τίποτα εκείνη τη μέρα να αφήσουμε ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι της κουζίνας. Η δεδομένη περιέργεια των παιδιών θα τα οδηγήσει δίχως άλλο στο… τσιμπολόγημα

Τέλος, σεβόμαστε το γεγονός ότι μπορεί να δοκιμάσει κάτι και να μη του αρέσει η γεύση του. Τα παιδιά μπορεί να είναι μικρά σε ηλικία, έχουν όμως προσωπικό γούστο 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου