Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το σεξ μέσα στο γάμο

Συχνά, ακούμε γύρω μας πολλά παντρεμένα ζευγάρια να παραπονιούνται για τη σεξουαλική τους ζωή, η οποία είτε μειώνεται όσο αφορά στη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών, είτε δεν είναι «το ίδιο» σε σχέση με παλιά. Αλλάζει όντως το σεξ μέσα στο γάμο ή μήπως αλλάζει ο τρόπος που οι σύντροφοι αλληλεπιδρούν σεξουαλικά; Και άραγε τι συμβαίνει; τι μπορεί να αλλάζει μέσα στο γάμο;
Ο γάμος είναι ένα μυστήριο πράγμα, όσο μυστήριες ήταν και παραμένουν οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Αποτελεί όμως την επένδυση μιας σχέσης, την επιλογή του συντρόφου εκείνου που πληρεί τις προσδοκίες μου και που μαζί του επιθυμώ να ολοκληρωθώ.


Ο γάμος ενισχύει τη συντροφικότητα και τη συναισθηματική ασφάλεια, καθώς το ζευγάρι επενδύει σε αυτή τη σχέση, στοχεύοντας μέσα από ένα πλάνο συνέχειας στην εξέλιξη της.

Συχνά εκφράζεται η πεποίθηση ότι το σεξ με τα χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη του ένα παντρεμένο ζευγάρι χάνει τη μαγεία του. Και έτσι βλέπει κανείς πως οι ίδιοι άνθρωποι που στο παρελθόν λειτουργούσαν ως εραστές, διψασμένοι για πάθος και περιπέτεια, στο συζυγικό κρεβάτι λειτουργούν με έναν τρόπο τελείως διαφορετικό που δε θυμίζει σε τίποτα τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους.

Από τα πιο συνήθη λάθη που κάνουν είναι ότι θεωρούν δεδομένο τον σύντροφό τους και άρα δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσουν να είναι ή να παραμείνουν επιθυμητοί και ερωτικοί στον ίδιο. Παραμελούν την εικόνα τους και τοποθετούν σε δεύτερη μοίρα τον ρόλο τους ως σεξουαλικοί σύντροφοι, εναποθέτοντας σε πρώτη και συχνά απόλυτη προτεραιότητα τους ρόλους του γονιού, του συζύγου ή ακόμα και του συνεργάτη στο οικογενειακό οικοδόμημα που έχουν χτίσει, ενώ δείχνουν να παρασύρονται στη ρουτίνα που επιβάλλει η καθημερινότητά τους.

Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι οι αλλαγές στους ρόλους των δύο φύλων μπορούν να μην αντιμετωπιστούν απαραίτητα ως απειλή, αλλά να αποτελέσουν πρόκληση για το παντρεμένο ζευγάρι.

Το ζευγάρι, μπορεί να συνεχίζει να μοιράζεται και να εναλλάσσεται ανάμεσα στους ρόλους του εραστή, του συντρόφου και του γονέα. Η σεξουαλική ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού μπορεί να παραμείνει ενεργή και ζωντανή μέσα στην πορεία του γάμου. Η εικόνα αυτή δεν είναι μία εξιδανικευμένη φράση αλλά ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί από τους δύο συζύγους, οι οποίοι έχουν διάθεση να βελτιώσουν, να τονίσουν τη σεξουαλική τους έκφραση και να συνεχίσουν να εμπλέκονται συναισθηματικά και σεξουαλικά.

Το ζευγάρι που επιθυμεί να κρατήσει ζωντανή τη σεξουαλική του ζωή οφείλει να προσπαθεί για αυτό, διεκδικώντας χώρο και χρόνο, οριοθετώντας την ανάγκη του να έχει τη «δική του στιγμή». Με τον ερχομό των παιδιών, την κούραση από τη δουλειά, τα οικονομικά προβλήματα το ζευγάρι ποτέ δεν έχει χρόνο για σεξ! Είναι σημαντικό όμως να αφιερώσει χρόνο ο ένας για τον άλλον και να φροντίσει για αυτό.

Η ρουτίνα, είναι συνήθως ο πιο συχνός από τους παράγοντες που απειλούν έναν γάμο. Η καθημερινότητα, έχει μπει για τα καλά στη ζωή του ζευγαριού που ακολουθεί με ευλαβικό τρόπο ένα καθορισμένο πρόγραμμα, από το οποίο λείπουν οι εκπλήξεις, οι πρωτοτυπίες, ο ενθουσιασμός και η ανατρεπτικότητα.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, είναι συνήθως αυτά που γοήτευσαν και έφεραν κοντά τους δύο συντρόφους και που τώρα τη θέση τους έχει πάρει η απουσία ενδιαφέροντος, η μονοτονία και η έλλειψη ερεθισμάτων που προκαλούν χαρά, ενεργητικότητα και διάθεση για αλλαγή.

Είναι πράγματι λυπηρό, η καθημερινότητα που μοιράζεσαι με έναν σύντροφο και η ασφάλεια που αυτή φέρει, να μεταφράζεται σε ρουτίνα και βαρεμάρα. Χρειάζεται προσπάθεια και κίνητρο για να συντηρήσει κανείς την ανεμελιά, τη ζωντάνια, την παρορμητικότητα και την ένταση που είχε η σχέση του στην αρχή. Απλά πράγματα, όπως επικοινωνία, συναίσθημα, κοινωνικότητα και έκφραση αγάπης προς τον άλλον, βάζουν τη ρουτίνα σε δεύτερη μοίρα και φέρνουν στο προσκήνιο σταθερότητα, ασφάλεια και αγάπη, θετικούς προγνωστικούς παράγοντες για τη διατήρηση κάθε σχέσης.

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς να εκφράζεται ερωτικά επειδή απλά ο καιρός πέρασε. Ένας γλυκός λόγος, μια τρυφερή κίνηση και μια όμορφη κουβέντα στον άνθρωπό μας συχνά είναι αρκετή για να μας φέρει πιο κοντά μαζί του. Το να εισπράττεις ένα θετικό σχόλιο από τον σύντροφό σου σε κάνει να νιώθεις όμορφα και ενισχύει την αυτοεικόνα και την αυτοπεποίθησή σου.

Η καλή και ισορροπημένη σεξουαλική ζωή προϋποθέτει καλή επικοινωνία στη σχέση. Σε ένα περιβάλλον χρεωστικό και συγκρουσιακό, η σεξουαλική ζωή απειλείται αφού το ζευγάρι λειτουργεί περισσότερο εχθρικά παρά σεξουαλικά. Μοιραστείτε με ειλικρίνεια και ηρεμία τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας, χωρίς να χρεώνετε τον σύντροφό σας.

Τέλος, είναι ωφέλιμο να εκφράζουν οι σύντροφοι τα πράγματα που τους δίνουν ικανοποίηση ή που τους ενοχλούν στη σεξουαλική έκφραση και συμπεριφορά του ερωτικού τους συντρόφου. Η δημιουργία ενός ερωτικού σκηνικού φέρνει τους συντρόφους πρωταγωνιστές στο δικό τους μοναδικό ερωτικό παιχνίδι…

ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου