Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ....ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει άφθονο χρόνο στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού.
Είναι αλήθεια ότι στην ελληνική κοινωνία οι παππούδες αποτελούν μεγάλο κομμάτι στη ζωή των εγγονιών και συχνά παίζουν σημαντικό ρόλο και στο μεγάλωμά τους.

Τι κρύβει αυτή η γλυκιά σχέση με τους παππούδες;


Η αλήθεια είναι πως όλοι επωφελούνται από αυτή τη σχέση, τα παιδιά, οι παππούδες, αλλά και οι γονείς. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στις γενιές βοηθούν τα παιδιά, αλλά και όλους τους ενήλικες που εμπλέκονται στη διαδικασία.

Οι παππούδες είναι κατά μία έννοια «γονεϊκές» φιγούρες για το παιδί και αποτελούν μια διαφορετική εκδοχή από τους γονείς. Τα εγγόνια έχουν να ωφεληθούν πάρα πολλά από την συναναστροφή μαζί τους, αφού οι παππούδες λειτουργούν προστατευτικά και αγαπητικά ως γονείς.

Σκεφτείτε την εστία των παππούδων ως το ενδιάμεσο στάδιο του παιδιού από την εστία του σπιτιού του και τον έξω κόσμο. Το μικρό παιδί βγαίνει από τον μικρόκοσμο της δικής του φωλιάς και πηγαίνει λίγο παραπέρα, σε ένα σπίτι που το αγαπούν και το φροντίζουν.

Αυτό το βοηθάει να ανακαλύπτει κάτι που υπάρχει έξω από την ασφάλεια του σπιτιού του, αλλά εξίσου ασφαλές κι έτσι το βοηθάει να βρεθεί στη συνέχεια σε πιο άγνωστο περιβάλλον και να κοινωνικοποιηθεί, έχοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και αποκτώντας υγιείς σχέσεις μαζί τους.

Όταν τα εγγόνια δεν… ξεκολλάνε από τους παππούδες!

Πολλές φορές, το σπίτι του παππού και της γιαγιάς γίνεται τόσο δελεαστικό για τα μικρά παιδιά, αφού εκεί είναι κυριολεκτικά «άρχοντες», που το προτιμούν ακόμη και από άλλες δραστηριότητες και είναι εντελώς απρόθυμα να το εγκαταλείψουν.

Αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα εγγόνια που περνάνε καλά, αφού οι παππούδες τους κάνουν όλα τα χατίρια, αφήνουν τα πάντα για να αφιερώσουν τον χρόνο σε αυτά και τα πλημμυρίζουν με αγάπες και αγκαλιές!

Όλα αυτά είναι καλά, όμως ως γονείς πρέπει να ξεκαθαρίσετε στα παιδιά ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα στο πρόγραμμα, άλλοι άνθρωποι στη ζωή τους και άλλες δραστηριότητες που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Μην τους θεωρείτε δεδομένους…

Μην παρασυρθείτε και θεωρήσετε τους παππούδες δεδομένους. Η υγεία τους και οι αντοχές τους ίσως δεν τους επιτρέπουν να μένουν με τα ζωηρά εγγόνια τους όσο θα ήθελαν.

Λάβετε υπόψη τις αντοχές τους και τον προσωπικό τους χρόνο, ενημερώνοντάς τους έγκαιρα όταν σκοπεύετε να τους αφήσετε τα παιδιά και μην τους θεωρείτε μόνο δωρεάν baby-sitting
ΠΗΓΗ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου