Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παιδιά με χρόνια κόπωση

Τα παιδιά που παραπονιούνται ότι είναι πολύ κουρασμένα για να πάνε στο σχολείο ίσως έχουν το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Bristol διαπίστωσαν ότι ορισμένοι μαθητές που έχαναν περισσότερο από το 1/5 του σχολικού χρόνουαδικαιολόγητα είχαν το σύνδρομο.

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης θεωρείται ότι μπορεί να παρουσιαστεί σε άτομα κάθε ηλικίας. Επικρατεί ωστόσο διχογνωμία όσον αφορά το αίτιο πρόκλησής του. Έχει υποστηριχθεί ότι μπορεί να οφείλεται και σε ιό, αν και νεότερες έρευνες αντικρούουν αυτή τη θεωρία. Εκδηλώνεται με συμπτώματα γρίπης, μεγάλη κούραση και ληθαργική διάθεση.

Οι ερευνητές μελέτησαν 2.855 παιδιά εκ των οποίων 461 είχαν απουσιάσει για το 20% του σχολικού έτους. Για τα 315 παιδιά ο λόγος της απουσίας ήταν γνωστός (δικαιολογημένες απουσίες) συμπεριλαμβανομένων και τριών περιπτώσεων συνδρόμου χρόνιας κόπωσης. Από τα 112 παιδιά που απουσίαζαν αδικαιολόγητα, τα 23 διαγνώστηκαν με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρόνια κόπωση είναι ένας σημαντικός λόγος αδικαιολόγητης απουσίας από το σχολείο.
ΠΗΓΗ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου