Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζεστό σοκολατένιο σουφλέ

Μερίδες: 8-1Ο
  • 3/4 φλ. κακάο σε σκόνη
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/4 κουτ. γλ. αλάτι
  • 2 φλ. γάλα
  • 6 κρόκοι αυγών χτυπηµένοι
  • 2 κουτ. βούτυρο
  • 1 κουτ. γλ. άρωµα βανίλιας
  • 8 ασπράδια αυγών
  • 1/4 κουτ. γλ. µπέικιν πάουντερ
  • Κρέµα γάλακτος χτυπηµένη για το σερβίρισµα


Προθερµαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθµούς. Βουτυρώνουμε ελαφρά βαθύ σκεύος για σουφλέ ή άλλο στρογγυλό. Πασπαλίζουμε µε ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη. Ετοιµάζουμε ένα κολάρο µε χοντρό αλουµινόχαρτο και το εφαρµόζουμε στην εξωτερική πλευρά του σκεύους δένοντας µε σπάγκο κουζίνας για να υψωθεί 4 εκ. επάνω από τις άκρες του. Βουτυρώνουμε και το αλουµινόχαρτο.

Ανακατεύουμε το κακάο, τα 3/4 φλιτζανιού από τη ζάχαρη το αλεύρι και το αλάτι σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το γάλα και βράζουμε σε µέτρια θερµοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια µε σύρµα, ώσπου να αρχίσει να βράζει Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε µία µικρή ποσότητα από το µίγµα στους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το µίγµα στην κρέµα της σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά και προσέχοντας να µην πήξουν οι κρόκοι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το βούτυρο και το άρωµα βανίλιας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα ασπράδια µε το µπέικιν πάουντερ σε µεγάλο µπολ, ώσπου να πήξουν. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, να γίνει σφιχτή µαρέγκα. Αδειάζουμε το 1/3 από το µίγµα της µαρέγκας προσεκτικά στο µίγµα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη µαρέγκα σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε προσεκτικά στο σκεύος και ισιώνουμε την επιφάνεια µε σπάτουλα. Ακουµπάμε το σκεύος αυτό σε µεγαλύτερο από αυτό ταψί και το γεµίζουμε µε ζεστό νερό σε ύψος περίπου 2 εκ. Ψήνουμε για 1 ώρα και 1 Ο λεmά ή ώσπου να φουσκώσει το σουφλέ και να ψηθεί ως το κέντρο του. Βγάζουμε το σουφλέ από το νερό και αφαιρουμε το αλουµινόχαρτο προσεκτικά. Σερβίρουμε αµέσως µε κρέµα γάλακτος χτυπηµένη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου