Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΚ! Το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων προκαλεί ναρκοληψία σε παιδιά

Οι γονείς ενός μαθητή ο οποίος, έπαθε ναρκοληψία αφού έλαβε το εμβόλιο της γρίπης, δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε πραγματοποιήσει περισσότερες δοκιμές πριν από τη χορήγηση του φαρμάκου.
Ο Josh Hadfield, ο 6χρονος, έχασε τον έλεγχο των μυών και άρχισε να κοιμάται για 19 ώρες κάθε μέρα,  μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό του για τη γρίπη των χοίρων.
Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα η μητέρα του, Caroline, 41 ετών, είπε ότι εξακολουθεί να υποφέρει από τις επιπτώσεις του εμβολίου.

“Είμαι μαζί του όλο το βράδυ,  επειδή έχει τρομερούς  εφιάλτες”, είπε.
“Συνήθιζαν να τον στέλνουν από το σχολείο στο σπίτι κάθε φορά που τον έπαιρνε ο ύπνος, αλλά τώρα έχουν φτιάξει  μια περιοχή στην τάξη , όπου μπορεί να πάρει έναν υπνάκο”
Ο εξάχρονος, βρίσκεται υπό θεραπεία με Ritalin και  αντικαταθλιπτικά χάπια,  τα οποία όμως δεν τον βοήθησαν να γίνει το ευτυχισμένο και όλο ζωντάνια αγόρι που ήταν κάποτε.
Νωρίτερα αυτό το έτος, και μετά από μελέτες, προέκυψε ότι το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων,  με την ονομασία Pandemrix, έχει συνδεθεί με ναρκοληψία σε όλη την Ευρώπη.
Προηγούμενες μελέτες έχουν καταγράψει, 13 φορές αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών που έχουν λάβει το εμβόλιο  και τον Ιούλιο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων  συνέστησε την αποφυγή του εμβολίου σε άτομα κάτω των 20 ετών.
(via)