Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γεύμα με Τυρί & Κρασί

Ο συνδιασμός τυριού και κρασιού κρύβει μια ιδιαίτερη σχέση στο πέρασμα των αιώνων. Προσφέρουν την ιδανική λύση, χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία αντικαθιστώντας επάξια τα πολύπλοκα μαγειρέματα. Άλλωστε, η μεγάλη ποικιλία στις γεύσεις τυριών και κρασιών ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, παρασέρνοντας τους σε ένα παιχνίδι γευστικών απολαύσεων.
tableart cheese wine 6 Γεύμα με Τυρί & Κρασί
Τοποθετούμε σε δίσκους ή πιατέλες μεγάλα κομμάτια τυριού. Δεν σερβίρουμε ποτέ τα τυριά σε μικρά κομμάτια. Προτιμάμε καλύτερα ξύλινους δίσκους γιατί συγκρατούν την υγρασία, ιδιαίτερα των ...
φρέσκων τυριών. Φροντίζουμε ο κάθε δίσκος να περιέχει τρία με τέσσερα διαφορετικά είδη τυριών, προσέχοντας ώστε να είναι καλά διαχωρισμένα τα σκληρά με τα μαλακά τυριά λόγο των διαφορετικών τρόπων επεξεργασίας που τους δίνει το άρωμα τη γεύση και την υφή τους. Η τοποθέτηση των τυριών στο δίσκο δεν γίνεται τυχαία, αλλά κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού αρχίζοντας από τα πιο απαλά και ντελικάτα και προχωρώντας στα πιο ώριμα και τέλος προς τα έντονα αρωματικά και πικάντικα.
tableart cheese wine 10 Γεύμα με Τυρί & Κρασί
tableart cheese wine 7 Γεύμα με Τυρί & Κρασί
Μια ωραία στυλιστική και πρακτική πρόταση, αποτελούν τα καρτελάκια που αναγράφουν την ονομασία του κάθε τυριού που περιέχει ο δίσκος. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται τους καλεσμένους σας στο να γνωρίζουν ποια είδη τυριών περιλαμβάνονται σε αυτόν.
tableart cheese wine 11 Γεύμα με Τυρί & Κρασί
tableart cheese wine 9 Γεύμα με Τυρί & Κρασί
Τα μαχαίρια και τα εργαλεία κοπής των τυριών είναι μερικά από τα βασικά αξεσουάρ που θα χρειαστούμε.
tableart cheese wine 31 Γεύμα με Τυρί & Κρασί
tableart cheese wine 2 Γεύμα με Τυρί & Κρασί
Η επιλογή των κρασιών, έχει και αυτή τις ιδιαιτερότητες της. Προτιμάμε κρασιά με φρουκτώδη αρώματα για να συνοδεύσουν έμενταλ, τσένταρ, μανούρι, μετσοβόνε καθώς και γαλλικό μπρι. Ένα Cabernet Sauvignon με τα πληθωρικά αρώματα του, αναζητά τη γεύση της παρμεζάνας και της γραβιέρας, ενώ ένα Vinsanto, ένα Port ή μια Μαυροδάφνη βρίσκει το άλλο του μισό σε ένα ροκφόρ ή μια ιταλική γκοργκοντζόλα.
tableart cheese wine 5 Γεύμα με Τυρί & Κρασί
Τοποθετούμε ανάμεσα στα τυριά, φρούτα, καθαρισμένους ξηρούς καρπούς, σταφίδες, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο το άρωμα τους, χαρίζοντας τους ένα εκπληκτικά φίνο αποτέλεσμα.
tableart cheese wine 1 Γεύμα με Τυρί & Κρασί
Ένα γεύμα με τυρί και κρασί, ταιριάζει σε πάρτι, επαγγελματικά meeting, εσπερίδες, φιλικές συγκεντρώσεις μέχρι και picnic.
Image sources: potterybarn
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου