Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενεργειακά τζάκια - Ενεργειακές Σόμπες

Τα ενεργειακά τζάκια αποτελούν μία σημαντική λύση στο "πρόβλημα της" θέρμανσης ενός σπιτιού. Προσφέρουν μεγάλη απόδοση, οικονομία στο καύσιμο κι άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα...
Τα κλασικά τζάκια - συμβατικά - έχουν χαμηλό βαθμό απόδοσης διότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας που παράγεται από την καύσιμη ύλη, αποβάλλεται ελεύθερα στο περιβάλλον μέσω της καμινάδας. Τα τζάκια αυτά χαρακτηρίζονται από μεγάλη κατανάλωση σε ξύλο, γεγονός που επιβαρύνει όχι μόνο τον οικονομικό προϋπολογισμό του χρήστη, αλλά και το περιβάλλον με περιττούς ρύπους. Ενεργειακό τζάκι ονομάζουμε εκείνο το τζάκι το οποίο εκμεταλλεύεται την ενέργεια της καύσης του ξύλου σε ένα ποσοστό απο 65% μέχρι 75% ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της εστίας (σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό τζακι το οποίο εκμεταλλεύεται μόλις το 15%), αποδίδοντας την ενέργεια αυτή σε θερμότητα στον χώρο.
Τα ενεργειακα τζακια διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

  • Ενεργειακα τζακια αέρα
  • τα οποία λειτουργούν σαν αερόθερμο.To Ενεργειακό Τζάκι αέρα παράγει θερμό αέρα με φυσική διάχυση καθώς εκμεταλλεύεται τη θερμότητα που παράγεται από την καύση του ξύλου, διοχετεύοντας την στον εσωτερικό χώρο μέσω αεραγωγών και περσίδων. Οι ενεργειακή εστία διαθέτει κεραμικό τζάμι αεροστεγώς σφραγισμένο, μια πόρτα, την οποία όταν την έχουμε κλειστή επιτυγχάνουμε μέγιστη απόδοση του τζακιού η οποία δεν επιτρέπει το πάγωμα τις εστίας , δεν την αφήνει να επηρεαστεί από ρεύματα καθώς επίσης κρατάει τον ζεστό αέρα στο εσωτερικό της αλλά και δεν αφήνει να καούν εύκολα τα ξύλα.
  • Ενεργειακα τζακια νερού
  • Λειτουργούν στην ουσία σαν μία πλήρη, αυτόνομη μονάδα θέρμανσης χώρων. Τα ενεργειακά τζάκια νερού χρησιμοποιούνται και για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Είναι πλήρη λεβητοστάσια τοποθετημένα στο χώρο του σαλονιού τα οποία συνδέονται με τα θερμαντικά μας σώματα και τα τροφοδοτούν με ζεστό νερό. Διαθέτουν επίσης εναλλάκτη για υποστήριξη θέρμανσης αλλά και παραγωγής ζεστού νερού. Το ζεστό νερό αποστέλλεται ταχύτατα με τη βοήθεια αντλιών στην εγκατάσταση θέρμανσης και έτσι έχουμε συνέχεια ζεστό νερό προς οποιαδήποτε χρήση. Mπορούν επίσης να συνδεθούν με μπόιλερ. Μία εστία ξύλου με κύκλωμα νερού, εγγυάται σταθερή θερμοκρασία σε όλο το σπίτι σας.
Το ενεργειακό τζάκι μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατοικία ή κατάστημα. Μπορεί επίσης να προσαρμόστεί σε οποιοδήποτε σύστημα (συμβατικής ή ενδοδαπέδιας θέρμανσης, σε ανοιχτό ή κλειστό δοχείο διαστολής). Η λειτουργία του ενεργειακού τζακιού είναι ανάλογη του κανονικού τζακιού, όσον αφορά στο άναμμα, στη ρύθμιση της απορρόφησης των κάπνων και στη συντήρηση.

Πλεονεκτήματα ενεργειακού τζακιού

  •  Μεγάλη θερμική απόδοση
  •  Μειωμένη κατανάλωση ξύλου
  •  Δυνατότητα ελέγχου του επιπέδου καύσης ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία
  •  Μετάδοση της θερμότητας στον χώρο με φυσική ή μηχανική ροή
  •  Αποφυγή καπνού στο χώρο και μειωμένη εκπομπή καυσαερίων
  • ΠΗΓΗ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου