Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Διάρκεια και χρόνος εγκύμνασης για αρχάριους


Φαντάζομαι, έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές πόσες φορές και τι είδους άσκηση χρειάζεστε την εβδομάδα. Συνήθως όταν ψάχνουμε τρόπους να χάσουμε κάποια περιττά κιλά ή να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση, η γυμναστική είναι το πρώτο που σκεφτόμαστε και η απορία εύλογη.

Το πόσες φορές χρειαζόμαστε άσκηση κάθε εβδομάδα εξαρτάται από πολλούς παράγοντας όπως η υγεία μας, η ηλικία, η υπάρχουσα φυσική μας κατάσταση και το είδος της άθλησης που θέλουμε να κάνουμε.


Αν είστε αρχάριοι τότε πρέπει να ξεκινήσετε σιγά σιγά περπατώντας κάποια χιλιόμετρα στην αρχή για ένα μήνα και κάνοντας εύκολες ασκήσεις γυμναστικής 2-3 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον μισή ώρα. Ο χρόνος αυτός κρίνεται απαραίτητος για να αποκτήσουμε καλή φυσική κατάσταση ή να κάψουμε τα περιττά λίπη.

Σταδιακά, και εφόσον μείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα, θα διαπιστώσουμε ότι η φυσική μας κατάσταση βετλτιώνεται και τότε μπορούμε να αυξήσουμε τόσο τη δυσκολία όσο και το χρόνο που δαπανάμε στην άσκηση. Αν ο στόχος μας είναι να κάνουμε μια πολύ καλή φυσική κατάσταση τότε σταδιακά μπορούμε να φτάσουμε να γυμναζόμαστε κάθε μέρα εξασκώντας δύσκολα αθλήματα όπως κολύμβηση ή τρέξιμο.
Θυμηθείτε : Η τακτική σωματική άσκηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία, την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση μας.