Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φλ. λάδι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ. περίπου αλεύρι μαλακό
- 1 ½ κ.γ. σόδα
- ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Σιρόπι:
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. μέλι
- 1 φλ. νερό
καρυδόψιχα για πασπάλισμα
Πως το κάνουμε:
- Δουλεύουμε το λάδι αρκετή ώρα με το μίξερ και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα.
- Τα πλάθουμε μικρά γιατί μεγαλώνουν πολύ και τα βάζουμε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200 C γιατί αλλιώς απλώνουν.
- Όταν κρυώσουν τελείως τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό. Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα