Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Οικογενειακό δράμα στην Πάτρα

Γροθιά στο στομάχι λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα είναι το δράμα που ζει ένας άνεργος πατέρας από την Πάτρα. Άνεργος εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει να ζήσει την οικογένειά του. Και αποφάσισε να αποχωριστεί 4 μέλη της.

Θυμίζει τις δύσκολες μέρες του ’50, όταν οι γονείς αναγκάζονταν με πόνο ψυχής να αποχωριστούν τα ίδια τα παιδιά τους, μόνο και μόνο για να τους εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή, ένα πιάτο φαγητό και ρούχα.

Το ίδιο συμβαίνει τώρα, 60 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2011. Ένας 45χρονος πολύτεκνος πατέρας έμεινε χωρίς δουλειά όταν η σύμβαση του, ως υπάλληλος σε εταιρία σεκιούριτι, έληξε, γράφει η Espresso. Έψαξε, αλλά δουλειά δε μπόρεσε να βρει. Και τώρα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Η οικογένεια του Δημήτρη Γασπαρινάτου ζει σε ένα δωμάτιο χωρίς φαγητό, νερό, ρούχα.

Από τη στενοχώρια του, η γυναίκα του λύγισε και δε μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Τα 10 παιδιά του, πεινάνε κι εκείνος πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του: να δώσει τα τέσσερα μικρότερα παιδιά του σε ίδρυμα.

«Βρισκόμαστε σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου τα δίνω για να έχουν μια καλύτερη ζωή. Δεν είμαι τεμπέλης. Το ψυγείο είναι άδειο κι όταν τα βλέπω να κλαίνε από την πείνα, θέλω να πεθάνω», δηλώνει στην Espresso ο 45χρονος πατέρας.

Μέσα στην απελπισία του, χτύπησε την πόρτα του Δήμου Πατρέων και υπήρξε κινητοποίηση, ενώ η πρόεδρος της ανατολικής δημοτικής κοινότητας του δήμου, Κανέλλα Σολωμού κατάφερε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και τις επόμενες μέρες τέσσερα από τα παιδιά της οικογένειας, ο Ευθύμης (10 ετών), η Αριστέα (8 ετών), ο Νικόλας (7 ετών) και ο Ανδρέας (6 ετών), θα μεταφέρουν στο ίδρυμα «Σωτήρ» της Κεφαλλονιάς.
ΠΗΓΗ