Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια!


Υλικά συνταγής:
390 γρ. αλεύρι, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι σόδα φαγητού, 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 200 γρ. ζάχαρη, 2 μεγάλα αυγά, 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας, 1/2 κούπα άχνη ή χοντρή κρυσταλλική ζάχαρη.




Οδηγίες: Αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα. Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα της βανίλιας. Προσθέτετε το μείγμα του αλεύρου και ζυμώνετε, μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, την τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε λαδόχαρτο ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου. Ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη σε φύλλο, πάχους το πολύ ενός εκατοστού. Με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ (ή άλλο σχήμα αν προορίζονται για άλλη γιορτή) κόβετε μπισκότα και τα τοποθετείτε στη λαμαρίνα. Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη (όχι άχνη). Ψήνετε τα μπισκότα για 10 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε μερικά λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη (εφόσον δεν πασπαλίσατε με κρυσταλλική) και φυλάτε σε αεροστεγή δοχεία).

Καλά Χριστούγεννα.
 ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου