Υλικά συνταγής:
390 γρ. αλεύρι, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι σόδα φαγητού, 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 200 γρ. ζάχαρη, 2 μεγάλα αυγά, 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας, 1/2 κούπα άχνη ή χοντρή κρυσταλλική ζάχαρη.
Οδηγίες: Αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα. Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα της βανίλιας. Προσθέτετε το μείγμα του αλεύρου και ζυμώνετε, μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, την τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε λαδόχαρτο ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου. Ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη σε φύλλο, πάχους το πολύ ενός εκατοστού. Με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ (ή άλλο σχήμα αν προορίζονται για άλλη γιορτή) κόβετε μπισκότα και τα τοποθετείτε στη λαμαρίνα. Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη (όχι άχνη). Ψήνετε τα μπισκότα για 10 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε μερικά λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη (εφόσον δεν πασπαλίσατε με κρυσταλλική) και φυλάτε σε αεροστεγή δοχεία).
Καλά Χριστούγεννα.
ΠΗΓΗ
Καλά Χριστούγεννα.
ΠΗΓΗ