Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Συμβουλές για να έχετε πάντοτε νεανικό δέρμα

Για να διατηρήσουμε το δέρμα μας νεανικό πρέπει να του συμπεριφερόμαστε ανάλογα. Σημαντικό ρόλο παίζει βέβαια και ο κληρονομικός παράγοντας, αλλά η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με το σωστό τρόπο ζωής συμβάλλουν θετικά στη διατήρηση ενός υγιούς και νεανικού δέρματος.
Μυστικά για να έχετε πάντα νεανικό δέρμα:

• Αποφεύγετε τις επεξεργ ασμένες τροφές, τις τροφές που έχουν πολλά συντηρητικά και αυτές που οδηγούν απότομα στην αύξηση της ζάχαρης μέσα στο αίμα. π.χ. μπισκότα, γλυκά, καφές, αλκόολ, συσκευασμένες τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία
Γιατί;
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν απότομη αύξηση της ζάχαρης μέσα στο αίμα με αποτέλεσμα η αυξημένη ινσουλίνη που εκκρίνεται να προκαλεί βλάβη του κολλαγόνου – της πρωτείνης του δέρματος που βοηθά να διατηρείται ελαστικό και νεανικό.
Το πιο σημαντικό λοιπόν για να διατηρήσουμε τη νεανική μας επιδερμίδα είναι η σωστή μας σχέση με το φαγητό.
Επίσης, εκτός από το αλκόολ πρέπει να αποφεύγετε τους καφέδες, να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ πολύ σημαντικό είναι να καταναλώνετε και υδατάνθρακες πλούσιους σε φυτικές ίνες – δηλαδή μαύρο ψωμί, σαλάτες, φρούτα, όσπρια και γενικά τρόφιμα που εμπίπτουν στη μεσογειακή διατροφή. Και φυσικά να συνοδεύετε τα λαχανικά σας με καλής ποιότητας πρωτείνες όπως ψάρια και κοτόπουλο.
ΠΗΓΗ