Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσο καλά είναι τα βιολογικά τρόφιμα;

Δυστυχώς πολλά από τα βιολογικά τρόφιμα απλώς διαφημίζονται ως βιολογικά ενώ στην πραγματικότητα είναι συμβατικά τρόφιμα που φέρουν λανθασμένη σήμανση. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στην Ελλάδα που λίγοι πασχίζουν να δημιουργήσουνμια σωστή αγορά βιολογικών προϊόντων και σκοντάφτουν διαρκώς σε απατεώνες που επιζητούν το εύκολο κέρδος.

Πέρα από αυτό και τα βιολογικά προϊόντα μπορεί να περιέχουν υπολείμματα συνθετικών φυτοφαρμάκων. Αυτό γίνεται εξαιτίας της μεταφοράς τους από τις γειτονικές συμβατικές καλλιέργειες δια μέσω του αέρα, του νερού και του εδάφους, τα οποία όμως είναι ακίνδυνα
Είναι φυσικό να αναρωτιώμαστε πόσο καλά είναι τελικά τα βιολογικά τρόφιμα.
Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή βιολογικών προϊόντων στην Ευρώπη έχει πολλαπλασιαστεί. Φαίνεται ότι οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για τρόφιμα περισσότερο ασφαλή και ωφέλημα όσον αφορά στην υγεία τους.  Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων (φρούτων, λαχανικών, σιτηρών), προωθεί την καλή υγεία.
Επίσης, οι καταναλωτές ενδιαφέρονται να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στα υπολείμματα  φυτοφαρμάκων, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων.  Ωστόσο,  κανένα από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι εντελώς απαλλαγμένο από υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι οι τεχνικές που ακολουθούνται στη βιολογική γεωργία αυξάνουν  τη συγκέντρωση των βιολογικών φρούτων και λαχανικών σε αντιοξειδωτικά. Η αντιοξειδωτική δράση των συγκεκριμένων τροφίμων αυξάνεται όταν αυτά καταναλώνονται ωμά.
Καταλήγοντας, μπορούμε να πούμε ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι καλά αρκεί να προσέχουμε κάποια πράγματα. Ας δούμε εδώ ποια είναι αυτά. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου