Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Φτιάξτε ατμόσφαιρα ..κάνει καλό

Το σκοτάδι κάνει καλό στην υγεία! Οι λόγοι; Πολλοί! Πρώτον, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, μιας και σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο των ΗΠΑ, εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, το αλκοόλ, το κάπνισμα και τη διατροφή, η υπερβολική έκθεση στο τεχνητό φώς κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ακόμα ένας παράγοντας που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Ο λόγος; Το φως εμποδίζει την παραγωγή μελατονίνης, η οποία αποτελεί έναν από τους φυσικούς τρόπους άμυνας του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο. Δεύτερον, η απουσία του σκοταδιού μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην ψυχολογία μας –επίσης λόγω της διαταραχής της μελατονίνης– και, τρίτον, είναι γνωστό πως το σκοτάδι βοηθάει στην ποιότητα του ύπνου μας, γεγονός το οποίο έχει αποδειχτεί και επιστημονικά από τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσυλβανία.
Αν μέσα σε όλα αυτά προσθέσουμε και το ότι μας «φέρνει πιο κοντά», θα πειστούμε για τα καλά ότι το ημίφως των κεριών ή το απόλυτο σκοτάδι είναι σαφώς προτιμότερα από τα έντονα φώτα που καταστρέφουν όχι μόνο τη ρομαντική μας διάθεση, αλλά και την υγεία μας!
via