Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ορεινή Αρκαδία

Η ορεινή Αρκαδία είναι ένας τόπος που εδώ και αρκετά χρόνια επισκέπτονται πολλοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες, ιδιαίτερα το χειμώνα.
Το κατάφυτο φυσικό περιβάλλον της σε συνδυασμό με το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου – Οστρακίνας καθιστούν την ορεινή Αρκαδία ως ιδανικό προορισμό τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Η καλή οργάνωση, η ποικιλία επιλογών, το καλό φαγητό, οι πετρόχτιστοι ξενώνες, τα παραδοσιακά σπίτια και οι φιλόξενοι κάτοικοι στους οικισμούς της, είναι παράγοντες που συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου.
Το Λεωνίδιο είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός με ιστορικά διατηρητέα μνημεία, αρχοντικά και πύργους που έχουν χτιστεί πριν από το 1800 και νεοκλασικά των μέσων του 19ου αιώνα. Στο Λεωνίδιο σήμερα σώζονται τρία από τα μεγαλοπρεπέστερα προεπαναστατικά μνημεία της Πελοποννήσου και στολίσματα της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

1. Ο Πύργος του Τσικαλιώτη
2. Το αρχοντικό του Πολύτιμου και Κατσικογιάννη
3. Ο Πύργος του Χατζηρούδη
Παραδοσιακά αρχοντόσπιτα με πλακόστρωτες και βοτσαλωτές αυλές, πέτρινες στέρνες, σκαλιστά και ζωγραφιστά ταβάνια, πέτρινοι ασβεστωμένοι μαντρότοιχοι, δίνουν στον επισκέπτη μια πρώτη γεύση της Τσακώνικης Αρχιτεκτονικής.
Η Αρκαδία φημίζεται για τις φυσικές ομορφιές της.
Λούσιος ποταμός
Ο ποταμός Λούσιος είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ο Λούσιος είναι ένα ποτάμι, μικρό, μήκους είκοσι τριών (23) χιλιομέτρων που πηγάζει από το οροπέδιο της Καρκαλούς και εκβάλλει στην περιοχή της Καρύταινας. Σύμφωνα με την παράδοση, σ΄ αυτόν “λούστηκε”  ο Δίας από τις νύμφες, όταν γεννήθηκε.
Στο Λούσιο διοργανώνονται και πραγματοποιούνται, μετά την περιοχή της Αρχαίας Γόρτυνος κοντά στο γεφύρι του Ατσιχώλου,  διάφορα σπορ όπως rafting, kayak, trekking canyoning, κλπ.
Η παρόχθια περιοχή του Λούσιου στο μεγαλύτερο τμήμα του είναι απόκρημνη, ενώ υψώνονται κοφτεροί βράχοι κάνοντας αδύνατο το πέρασμα μέσα από αυτούς. Έτσι δημιουργήθηκε το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους φαράγγι του. Από το έτος 1997 έχει χαρακτηριστεί “ως περιοχή ενιαίου αρχαιολογικού χώρου” και προστατεύεται από το υπουργείο πολιτισμού. Έχει πλούσια χλωρίδα και πανίδα που συνυπάρχουν αρμονικά.
 Υγροβιότοπος του Μουστού
Σε αυτές περιλαμβάνεται και ο υγροβιότοπος του Μουστού. Λένε πως εκεί ήταν το παλιό λιμάνι του Παραλίου Άστρους απ’ όπου γινόταν η φόρτωση του μούστου, αφού η περιοχή της Θηρέας την παλιά εποχή φημιζόταν για τους αμπελώνες της.  Έτσι πήρε το όνομα Μουστός (μούστος – Μουστός)
Ο υγροβιότοπος έχει πολύ μεγάλη περιβαλλοντική σημασία. Τόσο η χλωρίδα (βούρλα, καλάμια, ψαθιά κλπ) όσο και η πανίδα (ψάρια, χέλια, υδρόβια πουλιά κλπ) είναι πλούσια στην περιοχή. Πέρα από τους μόνιμους κατοίκους της λίμνης, κάθε χρόνο ξεχειμωνιάζουν πλήθος υδρόβιων  πουλιών (κύκνοι, ερωδιοί, αγριόπαπιες κλπ) απολαμβάνοντας τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες αλλά και τη φιλοξενία των κατοίκων – επισκεπτών της περιοχής.
Σπήλαιο Κάψια
Ένας θησαυρός βγήκε στο φως. Το σπήλαιο του Κάψια. Βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την Τρίπολη  και 1,5 χμ βόρεια του χωριού Κάψια Μαντινείας.
Ο πλούσιος εσωτερικός φυσικός διάκοσμος από πολύχρωμους σταλαγμίτες και σταλακτίτες εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Είχε δηλώσει την παρουσία του από το 1887 όταν πρώτος το είχε επισκεφτεί ο Γάλλος αρχαιολόγος Γουσταύος Φουζέρ που έκανε ανασκαφές στην Αρχαία Μαντινεία.  Στο σπήλαιο βρέθηκαν ανθρώπινα οστά  και πήλινα αντικείμενα.
Οι ειδικοί το κατατάσσουν μεταξύ των  δέκα πιο αξιόλογων σπηλαίων της Ελλάδας.
Χιονοδρομικός κέντρο Οστρακίνας
Στον ορεινό όγκο του ελατοσκέπαστου  Μαινάλου και σε υψόμετρο 1981 μέτρων βρίσκεται η κορυφή της Οστρακίνας όπου λειτουργεί ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο. Οι επισκέπτες του  μπορούν να χαρούν  τη φύση με  την ξεχωριστή  ομορφιά της  και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας διαθέτει εξαιρετική χιονοδρομική πίστα, σύγχρονο χιονοδρομικό καταφύγιο, ξενώνα, εντευκτήριο και τρεις χιονοδρομικούς αναβατήρες. Για τους λάτρεις του αθλήματος , τους σκιέρ, υπάρχουν τέσσερις πίστες  που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Οι εκπαιδευτές φροντίζουν για τον εξοπλισμό τους, αφού μπορεί κανείς να νοικιάσει ότι χρειάζεται  για να κάνει σκι.
Η ξεχωριστή του θέση μέσα στα έλατα, αφού  ελάχιστα χιονοδρομικά έχουν αυτό το προνόμιο, αλλά και η εύκολη πρόσβαση, απέχει μόνο δύο ώρες από την Αθήνα, το κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό.
via 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου