Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Φυτικές ίνες: «Ασπίδα» για την καρδιά

Τα λαχανικά, το μαύρο ψωμί και γενικά όλα τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν τη δύναμη να προστατέψουν τόσο τα παιδιά, όσο και τους μεγάλους από τυχόν καρδιαγγειακά νοσήματα περιορίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί επιστήμονες ύστερα από σχετική έρευνα που διεξήγαγαν. Βάσει αυτής, τα παιδιά και οι νέοι που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες φυτικών ινών, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης νόσων όπως π.χ. ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Όσοι, πάλι, ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και γενικά σε φυτικές ίνες, παρουσίαζαν πολύ λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης του εν λόγω συνδρόμου.
Τι σημαίνει αυτό; Λέμε «όχι» στα επεξεργασμένα τρόφιμα και στη συχνή κατανάλωση λιπαρών και προσπαθούμε να βάλουμε στη ζωή και τη διατροφή μας όσο περισσότερα από τα καλούδια της φύσης!
via