Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας


Υλικά

Για 10 άτομα
  για 1 μέτριο ταψί:
  • 3 κούπες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 2 κούπες τσαγιού κρύο νερό
  • 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • λίγη τρούφα
      για το γλάσο:
  • 2 κουτ. σούπας βιτάμ
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 κουτ. γλυκού κονιάκ
  • 2 κουτ. γλυκού νερό

Διαδικασία

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο για να γίνει το κέικ μας πιο αφράτο. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, τις βανίλιες, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας ή με ένα κουτάλι να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το νερό, το ξίδι, το ηλιέλαιο και χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε στο ταψάκι μας (χωρίς να το λαδώσουμε και να το αλευρώσουμε) και το ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς. Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κακάο. Σε ένα μικρό κατσαρόλι ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το νερό. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε καλά και πάλι, και το γλάσο είναι έτοιμο να απλωθεί πάνω από το κέικ. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα. Μόλις κρυώσει σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου