Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ούζο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κρεμμύδια (τριμμένα)
2 ντομάτες (τριμμένες)
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
Για τη σάλτσα:
5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
400 γρ. πολτό φρέσκιας ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Σ ε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, το αλάτι , το πιπέρι, τη ζάχαρη και τέλος το βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα μέχρι να χυλώσει. Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια για 5 λεπτά.
via
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ούζο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κρεμμύδια (τριμμένα)
2 ντομάτες (τριμμένες)
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
Για τη σάλτσα:
5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
400 γρ. πολτό φρέσκιας ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Σ ε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, το αλάτι , το πιπέρι, τη ζάχαρη και τέλος το βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα μέχρι να χυλώσει. Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια για 5 λεπτά.
via