Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Η τέλεια συνταγή για brownies από τον Στέλιο Παρλιάρο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ κουβερτούρα περιεκτικότητας σε κακάο 70%
  • 160 γρ βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ αλεύρι

Πως το κάνουμε:

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα.
  5. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  6. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια φόρμα του κέικ 10 επί 27 εκ περίπου, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε (αν αντέξετε να περιμένετε και δεν το φάτε από τη φόρμα...)
Καλή επιτυχία...(αν και είναι σίγουρη!!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Το εσωτερικό παραμένει μαλακό... Την επόμενη μέρα (αν έχει μείνει...) το ζεσταίνετε λίγο στο φούρνο για να λιώσει πάλι το εσωτερικό πριν το σερβίρετε...