Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι πιο πολυσύχναστες ευρωπαϊκές πόλεις για New Year’s Eve


 
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποδεχτεί κανείς το νέο χρόνο. Οικογενειακά στο σπίτι, μπροστά στην τηλεόραση, σε ένα λαμπερό ρεβεγιόν ή σε υπαίθρια πάρτι, παρέα με όλη την πόλη και φόντο χιλιάδες πυροτεχνήματα. Το thea σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες πρωτοχρονιάτικες φιέστες, αρχίζοντας από την Ευρώπη.


Βερολίνο


Αν και κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνει αρκετό κρύο στη Γερμανική πρωτεύουσα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες μαζεύονται στην απλά υπέροχα φωτισμένη Brandenburg Gate. Η Strasse des 17th Juni που βρίσκεται πίσω της γεμίζει κόσμο για περίπου 2χλμ. και μετά την αλλαγή του χρόνου μετατρέπεται σε μία θεόρατη open-air disco με διεθνούς φήμης DJs, laser και light shows, performing artists και, φυσικά, άφθονη μπύρα για όλους. Το πάρτι κρατάει μέχρι το επόμενο πρωί.



Λονδίνο


Το Λονδίνο, ως γνωστόν, προσφέρει τεράστια ποικιλία από μπαρ, pubs και clubs για όλα τα γούστα. Τα περισσότερα clubs, μάλιστα, ειδικά για την παραμονή πρωτοχρονιάς φέρνουν guest DJs μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και τα αυτοσχέδια δωρεάν πάρτι που διοργανώνονται στους δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας, με γνωστότερο φυσικά αυτό στο London Eye, όπου χιλιάδες άνθρωποι μαζεύονται κάθε χρόνο για να δουν τα πολύχρωμα βεγγαλικά να αντανακλούνται στα νερά του Τάμεση. Άλλα κλασσικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης είναι κάτω από το Big Ben και, βέβαια, η Trafalgar Square όπου γίνεται το London Parade.



Πράγα


Πρόκειται για μία πόλη που έχει κάτι για τον καθένα. Από νωρίς το απόγευμα, στην πλατεία της παλιάς πόλης και την πλατεία Wenceslas υπάρχουν χριστουγεννιάτικες αγορές με ξύλινες χρωματιστές καλύβες που πωλούν χειροποίητα στολίδια, ζεστό φαγητό και καυτά ροφήματα. Οι πιο κουλτουριάρηδες συνηθίζουν να παρακολουθούν την απογευματινή συναυλία της Czech Philharmonic Orchestra στο Rudolfinum και να συνεχίζουν στο New Year's Eve gala ball της Prague State Opera. Για όσους πάλι επιθυμούν κάτι πιο τραχύ, τα μέρη με τα καλύτερα βεγγαλικά είναι η Charles Bridge και πρακτικά όλες οι πλατείες της πόλης. Όσο για τη νυχτερινή σας διασκέδαση, κάποιο από τα πολλά μπαρ και clubs της Πράγας σίγουρα θα συμφωνεί με τα γούστα σας.



Παρίσι


Η Πόλη του Φωτός αστράφτει παραπάνω την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Χωρίς καμία σκέψη, τα δύο βασικότερα μέρη που μπορεί κανείς να περάσει τις τελευταίες ώρες του παλιού χρόνου είναι ο Πύργος του Άιφελ και το Champs Elysées. Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα από τα δύο, αυτό θα ήταν το Champs Elysées διότι από εκεί μπορείτε να δείτε και τον Πύργο του Άιφελ να μεταμορφώνεται σε ένα γιγάντιο βεγγαλικό. Μετά το τέλος του παλιού χρόνου, ακόμα και να μη θέλετε, θα βρεθείτε στην Αψίδα του Θριάμβου όπου χιλιάδες κόσμος πίνει σαμπάνια και φίνο γαλλικό κρασί και εύχεται στο διπλανό του τις θερμότερες ευχές. Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να θυμόσαστε είναι πως δε νοείται βράδυ στο Παρίσι χωρίς ένα ζεστό φιλί τα μεσάνυχτα.



Εδιμβούργο


Αν επιλέξετε τη σκοτσέζικη πόλη για τις φετινές γιορτές, σας παροτρύνουμε να φτάσετε εκεί 3 μέρες πριν την πρωτοχρονιά για να προλάβετε και το γνωστότερο φεστιβάλ της χώρας ονόματι Hogmanay. Το δωρεάν αυτό φεστιβάλ συνδυάζει τις παλιές παραδόσεις με το ντόπιο πνεύμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει street performers, διαγωνισμό μουσικών συγκροτημάτων, outdoor πάρτι και πυροτεχνήματα σε ολόκληρη την πόλη. Μη χάσετε το επίσημο ξεκίνημα του φεστιβάλ με την εντυπωσιακή λαμπαδηδρομία και στη συνέχεια την τοποθέτηση των πυρσών σε ειδικά διαμορφωμένες υποδοχές. Όταν η ώρα θα πλησιάζει 2012, ανεβείτε προς το κάστρο για μία πανοραμική θέα ολόκληρου του θεάματος.



Ρέκιαβικ


Ένας από τους ανερχόμενους προορισμούς για το 2012 προσφέρει και μία πραγματικά μοναδική εμπειρία Πρωτοχρονιάς. Μιας και εκείνη την περίοδο ο ήλιος ανατέλλει και δύει μέσα σε κάτι παραπάνω από 4 ώρες, η βραδιά ξεκινάει από νωρίς με μικρές και μεγαλύτερες φωτιές σε κάθε γειτονιά της πόλης. Εκεί οι ντόπιοι, πίνουν, τραγουδούν φολκ τραγούδια και διηγούνται ιστορίες με ξωτικά και τρολ ενώ κρατούν και παίζουν με μικρά βεγγαλικά. Τα μεσάνυχτα η πόλη διαθέτει κάθε χρόνο ένα από τα εντυπωσιακότερα σόου πυροτεχνημάτων του κόσμου, στο οποίο πολλές φορές βάζει ένα χεράκι και το Βόρειο Σέλας. Ύστερα όλοι αρχίζουν να κατευθύνονται προς τα μπαρ και τα clubs που παίζουν ζωντανή μουσική, άλλωστε το Ρέκιαβικ φημίζεται για τη μουσική του και τη νυχτερινή του ζωή.



Βενετία


Για τη Festa di San Silvestro, όπως λένε οι ντόπιοι την παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι πάντες μαζεύονται στη St. Mark's Square όπου η μουσική και τα πυροτεχνήματα είναι όσο μεθυστικά και το κρασί. Στις 12 ακριβώς όλοι έρχονται πολύ πιο κοντά με το καθιερωμένο ομαδικό φιλί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο πιάτο φακής που συμβολίζει καλή τύχη για το νέο έτος και να έχετε το νου σας μη σας έρθει κάτι στο κεφάλι από τους κατοίκους που συνηθίζουν να πετούν παλιά πράγματα από το παράθυρο ως ένδειξη προετοιμασίας για τον ερχομό του νέου χρόνου. Τις πρώτες πρωινές ώρες οι βενετσιάνοι κατηφορίζουν προς την παραλία Lido για να παρακολουθήσουν την πρώτη ανατολή του 2012, οι πιο τολμηροί από αυτούς, μάλιστα, κάνουν και μία βουτιά στα παγωμένα νερά.
  ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου