Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 σημεία του κόσμου για νυχτοπερπατήματα ως το πρωί

Σεβίλλη, Ισπανία
Η Ελλάδα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τη νυχτερινή ζωή της, ειδικά το καλοκαίρι. Δείτε όμως και ακόμη 5 σημεία του κόσμου με βραδιές όπου ακόμα και ο ήλιος μεθάει τόσο από τη μουσική, τον κόσμο, τα φώτα και το ποτό, που αργεί πολύ να ανατείλει.


Σεβίλλη, Ισπανία





Στην Ισπανία, και ειδικά στη Σεβίλλη, το μεγαλύτερο πάρτι γίνεται στους δρόμους με street performers και χορευτές φλαμίνγκο να κατακλύζουν κάθε γωνία της πόλης. Όταν όλος ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και ακολουθήστε τους. Αν κάποια στιγμή νιώσετε μια λιγούρα επισκεφτείτε κάποιο από τα πολλά 24ωρα μαγαζιά με τάπας για λιχούδηδες. Μία μικρή συμβουλή όμως: πριν ξεκινήσετε πιείτε ένα δυνατό καφέ γιατί η νύχτα στη Σεβίλλη προβλέπεται πάντα μεγάλη.



Leblon, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία







Σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ (όσο κλισέ κι αν ακούγεται), το barhopping είναι πλέον συνήθεια. Αν θέλετε να αποφύγετε τους τουρίστες όμως, και να διασκεδάσετε μαζί με τους ντόπιους προτιμήστε αυτή τη γειτονιά. Κατά κοινή ομολογία το Academia da Cachaca είναι το καλύτερο μέρος για να χαζεύεις την κίνηση στους πεζόδρομους της πόλης ενώ πίνεις κασάσα, το γνωστό λικέρ της Βραζιλίας από ζαχαροκάλαμο.



Δουβλίνο, Ιρλανδία





Σε μια πόλη που έχει 1.000 pubs και σχεδόν άλλα τόσα μαγαζιά με ζωντανή μουσική δεν ξέρει κανείς από πού να αρχίσει και πού να καταλήξει. Για κάτι μοντέρνο η καλύτερη επιλογή είναι το The Globe Bar & Cafe  στη Great Georges Street, ένα από τα πιο cool μέρη του Δουβλίνου που κάθε βράδυ μαζεύει όλη την elite της περιοχής. Στη συνέχεια μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στο Ri-Ra Club  που είναι κολλητά στη pub. Αν πάλι ψάχνετε κάτι πιο κλασσικό προτιμήστε την ιστορική pub Brazen Head που άνοιξε το 1198 και κρατιέται ακόμα πάρα πολύ καλά για την ηλικία της.



Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ









Συγκεκριμένα η περιοχή Williamsburg θεωρείται η πιο hip γειτονιά του Μπρούκλιν. Ο κόσμος ξεκινάει από το απόγευμα τις βόλτες σε καφετέριες, για να συνεχίσει αργότερα σε κάποιο μπαρ. Σε κάθε γωνιά του υπάρχει ένα πραγματικά μοναδικό μαγαζί όπου οι μπάρμεν είναι έμπειροι και ο κόσμος δεν είναι πολύ φασαριόζικος. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε δύο μπαρ, αυτά θα ήταν το ξακουστό Union Pool και το The Woods, ένα στιλάτο industrial μπαρ. Τέλος, μπορείτε να κλείσετε τη βραδιά με γεμάτο στομάχι αφού η περιοχή είναι γεμάτη από καντίνες με τάκος.



Γαλλική συνοικία, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ







Στους πέτρινους δρόμους της Γαλλικής συνοικίας (γνωστή ως Vieux Carré) υπάρχουν πάρα πολλές καφετέριες, καταστήματα, εστιατόρια, τζαζ κλαμπ και φυσικά πολλά μπαρ. Ο πιο πολυάσχολος δρόμος είναι η κλασική Bourbon Street όπου, σε αντίθεση με τις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ, επιτρέπεται η δημόσια κατανάλωση αλκοόλ. Περπατώντας κατά μήκος του ποταμού Μισισιπή θα νιώσετε ότι βρίσκεστε μέσα σε ένα από τα έργα του Τένεσι Ουίλιαμς. Μια καλή περίοδος για να την επισκεφτείτε είναι την Άνοιξη κατά την περίοδο του Jazz Fest όταν η καλή μουσική ρέει απ’ όπου περάσεις όπως και το καλό ποτό. Μία περίοδος που δεν θα σας προτείναμε είναι κατά τη διάρκεια του Mardi Gras (Φεβρουάριος), όταν δηλαδή χιλιάδες μεθυσμένα και γυμνόστηθα αγοράκια και κοριτσάκια κατακλύζουν τους δρόμους φωνάζοντας.

Photos: credit visualphotos.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου