Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Top 10 προορισμοί σύμφωνα με το Frommer’s


 
Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος διάφορα ταξιδιωτικά έντυπα και sites δημοσιεύουν τις λίστες τους με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τη νέα χρονιά. Ένα από αυτά και το έγκυρο ταξιδιωτικό site Frommer’s, του οποίου οι συντάκτες, διάφοροι travel experts και φυσικά οι αναγνώστες του από όλο τον κόσμο για τρίτη συνεχή χρονιά ψήφισαν τους πιο hot προορισμούς για το 2012.
Σύμφωνα λοιπόν με το Frommer’s οι 10 top προορισμοί είναι οι παρακάτω.




Bay of Fundy


Στην Ανατολική ακτή του Καναδά, για να δείτε το φαινόμενο της (υψηλότερης στον πλανήτη) παλίρροιας στα καλύτερά του, να θαυμάσετε την πλούσια πανίδα και χλωρίδα (12 διαφορετικά είδη από φάλαινες) και να θαυμάσετε το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο.



Βυρητός


Στην πρωτεύουσα του Λιβάνου θα ψωνίσετε σε designer boutiques, θα χαζέψετε χλιδή και ωραίο κόσμο στα ιδιωτικά beach clubs, θα εξερευνήσετε τις υπέροχες γκαλερί, θα κάνετε σκι στο χιόνι (στα 45 λεπτά απόσταση) και, κυρίως, θα απολαύσετε εξαιρετικό φαγητό και γλυκά.



Chongqing


Για να πάρετε μια γεύση της σαγηνευτικής μοντέρνας Κίνας. Μια μεγαλούπολη που εκτός από τα πολλά αξιοθέατα που διαθέτει, αποτελεί και το σημείο επιβίβασης για την εξερεύνηση με πλοίο κατά μήκος των περίφημων Three Gorges (τριών φαραγγιών) με κατάληξη το μεγαλύτερο ομώνυμο φράγμα που κατασκευάστηκε ποτέ.



Fukuoka


Βρίσκεται στο νησί Kyusu, 880χλμ δυτικά του Τόκιο, και αποτελεί μοντέλο «πράσινης» πόλης. Το πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος παίζει παντού, όπως και το "Morning Glory Curtain Project", βάσει του οποίου οι τοίχοι των κτιρίων καλύπτονται με λουλούδια και φυτά. Επιτομή του συγκεκριμένου project αποτελεί το πολυφωτογραφημένο ACROS Fukuoka Building.



Γκάνα


Μπορεί να μην συγκαταλέγεται στους γνωστούς και καθιερωμένους τοπ σαφάρι προορισμούς της Αφρικής, αλλά για όποιον ψάχνει μια ολιστική εμπειρία που να συνδυάζει παραδοσιακές και μοντέρνες κουλτούρες, παραλίες και σαφάρι η Γκάνα αποτελεί τον ιδανικό αφρικάνικο προορισμό.



Girona

Το μικρό αδελφάκι της Βαρκελώνης άρχισε να ξεφεύγει από τη σκιά της, συνδυάζοντας κουλτούρα, αξιοθέατα, shopping και εξαιρετικές επιλογές για food & drink.



Curacao


Γιατί προσφέρει πολύ περισσότερα από παραλίες με λευκή άμμο και γαλάζια νερά όπως τα υπόλοιπα νησιά της Καραϊβικής. Θα θαυμάσετε τα πλούσια πολιτιστικά της στοιχεία και την εντυπωσιακή World Heritage Site αρχιτεκτονική της με τα έντονα χρώματα. Must visit επίσης και το μοναδικό Curacao water marine park με πληθώρα κοραλιών.



Kansas city, Missouri


Μόλις το Σεπτέμβριο του 2011 εγκαινιάστηκε εκεί το Kauffman Center for the Performing Arts, χρίστηκε αμέσως ως το νέο αρχιτεκτονικό icon. Μαζί με το National World War I Museum, με τη νέα μοντέρνα πτέρυγα του Nelson Atkins museum of Art, και πολλά ακόμη παλαιότερα αξιοθέατα αποτελούν το κίνητρο για να το επισκεφθείτε. Αν δεν σας αρκούν αυτά, σκεφθείτε και τα υπέροχα BBQ restaurants για τα οποία φημίζεται το Kansas city.



Greenwich, London


Tο Greenwich είναι μια από τις πιο ιστορικές περιοχές του Λονδίνου με τον Τάμεση να κυλάει κατά μήκος του. Ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς (World Heritage Sites), με μερικά από τα παλαιότερα πάρκα και αξιοθέατα της πόλης. Εκεί θα βρείτε και το φημισμένο Greenwich Market.



Yucatan Peninsula, Μεξικό


Εδώ θα απολαύσετε όλα αυτά για τα οποία φημίζεται το Μεξικό: υπέροχες παραλίες, μοναδική κουζίνα, εύθυμες φιέστες και εξωτική χλωρίδα και πανίδα. Σε αντίθεση με τα τεράστια resorts του Κανκούν και της Ριβιέρα Μάγια, θα βρείτε φθηνούς ξενώνες πάνω σε κατάλευκες ερημικές αμμουδιές κοντά σε χωριά μέσα στην ζούγκλα όπου ακόμα κατοικούν οι απόγονοι της φυλής των Μάγια, ανάμεσα στα ερείπια των πόλεων που είχαν χτίσει οι προγονοί τους.

Για το άρθρο του Frommer's εδώ.
 ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου