Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ!

10. Και οι τυφλοί βλέπουν όνειρα. Οι άνθρωποι που τυφλώνονται κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ζωής τους, μπορούν και βλέπουν εικόνες στα όνειρα τους. Αυτοί που γεννιούνται τυφλοί δεν βλέπουν εικόνες, αλλά όνειρα εξίσου ζωηρά που εμπλέκουν τις άλλες αισθήσεις όπως ακοή, όσφρηση, αφή αλλά και συναισθήματα.

9. Ξεχνάτε το 90% των ονείρων σας. Στα πρώτα 5 λεπτά μετά την αφύπνιση, τα μισά από τα όνειρα ξεχνιούνται ενώ στα πρώτα 10 λεπτά, το 90% των ονείρων γίνεται καπνός. Γι’ αυτό πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες έχουν αποδόσει στα έργα τους διάφορα όνειρα. Βέβαια πολλά έργα παρέμειναν ατελή γιατί απλά δεν μπορούσαν να θυμηθούν το υπόλοιπο μέρος του ονείρου τους.
8. Όλοι ονειρεύονται. Κάθε ανθρώπινο ον βλέπει όνειρα (εκτός από περιπτώσεις ακραίων ψυχολογικών διαταραχών) αλλά άντρες και γυναίκες βλέπουν διαφορετικά όνειρα και έχουν διαφορετικές φυσικές αντιδράσεις. Οι άντρες τείνουν να ονειρεύονται περισσότερο άλλους άντρες ενώ οι γυναίκες βλέπουν εξίσου άντρες και γυναίκες.
7. Τα όνειρα προλαμβάνουν τις ψυχώσεις. Σε μια έρευνα σχετικά με τον ύπνο στην οποία έλαβαν μέρος φοιτητές, αυτοί τους οποίους ξυπνούσαν στην αρχή κάθε ονείρου αλλά τους άφηναν να ολοκληρώσουν έναν πλήρη οκτάωρο ύπνο, εμφάνισαν δυσκολία στην συγκέντρωση, ευερεθιστότητα, ψευδαισθήσεις και συμπτώματα ψύχωσης μόλις μετά από μόλις 3 ημέρες. Όταν τελικά αφέθηκαν να ολοκληρώσουν την φάση REM του ύπνου, ο εγκέφαλος τους προσπάθησε να αναπληρώσει τον χαμένο ονειρο-χρόνο των προηγούμενων ημερών αυξάνοντας την διάρκεια του σταδίου REM.
6. Ονειρευόμαστε μόνο αυτά που γνωρίζουμε. Τα όνειρα μας είναι συχνά γεμάτα από αγνώστους που παίζουν κάποιον συγκεκριμένο ρόλο μέσα σε αυτά. Το μυαλό μας όμως δεν εφευρίσκει αυτά τα πρόσωπα από το πουθενά αλλά αντιθέτως πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους που έχουμε δει κατά την διάρκεια της ζωής μας και τους οποίους μπορεί να μη τους γνωρίζουμε προσωπικά ή να μη τους θυμόμαστε? Με λίγα λόγια, ο τρομαχτικός δολοφόνος του χθεσινού  ονείρου, μπορεί να είναι ο τύπος που έβαλε βενζίνη στο αμάξι όταν εσείς ήμασταν μικρός. Όλοι έχουμε αντικρίσει χιλιάδες πρόσωπα κατά την διάρκεια της ζωής μας και έτσι ο εγκέφαλος έχει ένα ανεξάντλητο απόθεμα χαρακτήρων για να ενσωματώσει στα όνειρα μας.
5. Δεν έχουν όλοι έγχρωμα όνειρα. Το 12% των ατόμων με όραση, ονειρεύεται αποκλειστικά σε άσπρο και μαύρο. Επίσης, όλοι τείνουν να έχουν κοινή θεματολογία στα όνειρα τους. Αυτή περιλαμβάνει καταστάσεις που σχετίζονται με το σχολείο, ότι κάποιος μας κυνηγάει, ότι τρέχουμε αργά ή παρά τις προσπάθειες μας μένουμε στο ίδιο σημείο, σεξουαλικές εμπειρίες, ότι πέφτουμε, ότι πάμε κάπου καθυστερημένα, ότι πεθαίνει ένα άτομο που είναι εν ζωή, ότι μας πέφτουν τα δόντια, ότι πετάμε, ότι αποτυγχάνουμε σε εξετάσεις ή ότι βιώνουμε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Είναι άγνωστο το αν η επίδραση ενός ονείρου που σχετίζεται με βία ή θάνατο, είναι περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένη σε αυτούς που βλέπουν έγχρωμα όνειρα ή σε αυτούς που βλέπουν ασπρόμαυρα.
4. Τα όνειρα δεν σημαίνουν αυτό που δείχνουν. Αν ονειρευτείτε κάποιο συγκεκριμένο θέμα δεν σημαίνει ότι το όνειρο απευθύνεται σε αυτό ακριβώς που είδατε. Τα όνειρα “μιλάνε” σε μια βαθιά συμβολική γλώσσα. Το υποσυνείδητο προσπαθεί να συγκρίνει το όνειρο σας με κάτι άλλο το οποίο είναι παρόμοιο. Είναι, για παράδειγμα, σαν να γράφετε ένα ποίημα και να λέτε ότι “τα μυρμήγκια είναι σαν μηχανές που δεν σταματούν ποτέ”. Δεν θα συγκρίνατε ποτέ κάτι με τον εαυτό του, όπως για παράδειγμα δεν θα λέγατε ότι “ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα είναι σαν ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα”. Επομένως, οποιοδήποτε σύμβολο επιλέξει το όνειρο σας είναι σχετικά απίθανο αυτό να συμβολίζει τον εαυτό του.
3. Όσοι σταματούν το τσιγάρο έχουν ποιο έντονα όνειρα. Τα άτομα που κάπνιζαν και το έκοψαν, αναφέρουν πολύ ποιο ζωντανά όνειρα από αυτά που συνήθως έβλεπαν
2. Εξωτερικά ερεθίσματα εισβάλλουν στα όνειρα μας. Αυτό ονομάζεται Dream Incorporation και είναι μια εμπειρία που οι περισσότεροι από εμάς είχαν όταν, για παράδειγμα, ένας ήχος που ακούστηκε πραγματικά από κάποια εξωτερική πηγή κατάφερε να εισβάλει στο όνειρο μας. Κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει αν διψάμε στην πραγματικότητα και το μυαλό μας ενσωματώσει αυτό το συναίσθημα στο όνειρο
1. Πραγματικά παραλύουμε όταν κοιμόμαστε. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το σώμα μας σχεδόν παραλύει όταν κοιμόμαστε – ίσως για να παρεμποδίσει το σώμα να εκφραστεί κινητικά σε κάποια τμήματα του ονείρου.
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου