Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο υπολογιστής των 20 ευρώ

Ο υπολογιστής Raspberry pi αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012 στην τιμή των περίπου 20 ευρώ
Με τον ερχομό του 2012 αναμένουμε και τη νέα κυκλοφορία του βρετανικού υπολογιστή των 16 λιρών (19,16 ευρώ). Ο Raspberry pi, όπως είναι το όνομά του, απευθύνεται σύμφωνα με τον εμπνευστή του κυρίως σε παιδιά, η προσιτή τιμή του όμως τον καθιστά γοητευτικό για όλες τις ηλικίες.

Ο χαμηλού κόστους υπολογιστής, ο οποίος αναπτύσσεται από το Ιδρυμα Raspberry pi  και χρηματοδοτείται από το Εργαστήριο Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, θα λειτουργεί με επεξεργαστή ARM παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα και θα «τρέχει» λειτουργικό σύστημα μια ειδική εκδοχή του Linux.
Θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδοχές. Το Model A, το οποίο δεν θα έχει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, θα κοστίζει 16 λίρες (19,16 ευρώ) ενώ το Model B, το οποίο θα διαθέτει θύρα Ethernet, θα βγει στην τιμή των 35 λιρών (42 ευρώ).
Τελευταίες δοκιμές
Ο κατασκευαστές του είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι ο Raspberry pi θα έκανε την εμφάνισή του στην αγορά στα τέλη του 2011, τα σχέδια όμως πήγαν πίσω. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση οι πρώτες ολοκληρωμένες συσκευές μόλις συναρμολογήθηκαν και αυτή τη στιγμή περνούν από δοκιμαστικά τεστ.
«Από τη στιγμή που θα είμαστε ικανοποιημένοι από τις δοκιμές, θα πατήσουμε αμέσως το κουμπί για πλήρους κλίμακας παραγωγή σε πολλά εργοστάσια» έγραψε η Λιζ Απτον στο μπλογκ του ιδρύματος δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις για την καθυστέρηση.
Η κυρία Απτον πρόσθεσε ότι αν οι δοκιμές πάνε καλά οι πρώτοι δέκα υπολογιστές που θα κατασκευαστούν θα βγουν σε πλειστηριασμό.
ΠΗΓΗ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου