Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3 πραγματικές λύσεις για την ακμή

Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από ακμή και πολλές είστε εκείνες που με ρωτάτε τι να κάνετε για ένα τέλειο δέρμα. 

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η ακμή αποτελεί νόσημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και μόνο από δερματολόγο. Στην ήπια ακμή απαιτείται μόνο τοπική θεραπεία. Στη μέτρια και βαριά ακμή απαιτείται τοπική και από του στόματος αγωγή. Από του στόματος αγωγή πρέπει να χορηγείται τουλάχιστον για 6 μήνες ενώ η τοπική αγωγή μπορεί να διαρκέσει όσο και η νόσος.

Παντού υπάρχει ένας μύθος…

1 Η ακμή δεν οφείλεται στη διατροφή:
Έως σήμερα διάφορες επιστημονικές μελέτες δεν έχουν συσχετίσει τη διατροφή με την ακμή.  Φαγητά όπως η πίτσα, οι τηγανητές πατάτες ή ακόμα και η σοκολάτα δε ευθύνονται για τη νόσο.
2 Δεν επιδεινώνεται από το στρες:
Το καθημερινό στρες δεν αποτελεί παράγοντα επιδείνωσης της ακμής. Το επίμονο άγχος που απαιτεί ιατρική αντιμετώπιση πολλές φορές θεραπεύεται με φάρμακα που προκαλούν ακμή ως ανεπιθύμητη ενέργεια.
3 Χρειάζεται θεραπεία, δεν υποχωρεί από μόνη της:
Όπως και τα υπόλοιπα δερματικά νοσήματα έτσι και η ακμή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται θεραπευτικά.
4 Ο ήλιος δεν τη θεραπεύει:
Το μαύρισμα μετά από έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάνει λιγότερο εμφανή το ερεθισμένο δέρμα και τα σπυράκια. Χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα (ειδική για πρόσωπα με ακμή) για αποφυγή των δυσχρωμιών.

Αντιμετωπίστε την!

Με καθημερινή φροντίδα
Πρωί και βράδυ καθαρίζετε το πρόσωπο σας με ένα αντισηπτικό σαπούνι ή ένα ειδικό τζελ. Συνεχίστε με λοσιόν καθαρισμού αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ερεθισμένο βάζετέ τη μόνο βράδυ. Απλώστε έπειτα την ενυδατική σας κρέμα το πρωί και την αντιβιοτική το βράδυ. Το πρωί μην ξεχνάτε το αντηλιακό. Για έξτρα κάλυψη χρησιμοποιείστε μια ειδική πούδρα χωρίς λάδι, υποαλλεργική και όχι κομετογόνα (hypoallergic and non comedogenic).
Με άργιλο
Ο πράσινος άργιλος καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζει. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί 2-3 μέρες γι’ αυτό στα δέρματα με ακμή συστήνεται να γίνεται μάσκα αργίλου 2 -3 φορές τη βδομάδα.
Φτιάξτε τη μόνοι σας: Σε ένα μπολ ρίξτε νερό με χαμομήλι περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας και προσθέστε την σκόνη αργίλου που έχετε προμηθευτεί από το φαρμακείο. Προσθέστε τόση ποσότητα αργίλου όση για να δημιουργηθεί μια πηκτή κρέμα, ρίξτε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού. Απλώστε τη στο πρόσωπο και στο λαιμό. Όταν στεγνώσει αρχίστε να την αφαιρείται με χλιαρό νερό. Συστήνεται να γίνεται βράδυ 2 με 3 φορές τη βδομάδα.
Με κρυοθεραπεία
Πρόκειται για μια επεμβατική μέθοδο που χρησιμοποιεί υγρό άζωτο. Στην ακμή εφαρμόζεται σε δύο περιπτώσεις. Είτε αφού έχει περάσει η ακμή, δηλαδή αντιαισθητικές ουλές που μπορεί να δημιουργήσουν στο πέρασμά της κάποια σπυριά (συνήθως εμφανίζονται στην πλάτη ή στο στέρνο και σπάνια στο πρόσωπο), είτε κατά τη διάρκεια της θεραπείας της ακμής με άλλα φάρμακα σαν συμπληρωματικό στοιχείο πάνω σε κάποιες φλεγμονώδεις κύστες. Η κρυοθεραπεία δεν είναι κύρια θεραπεία αλλά συμπληρωματική. Πρώτα δίνονται φάρμακα και κρέμες ανάλογα με το πρόβλημα. Μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία ενήλικης ζωής,  απαγορεύεται εάν υπάρχει αλλεργία στο κρύο, αιματολογικές διαταραχές, κνίδωση, κρυοσφαιριναιμία (μια συστηματική αγγειίτιδα) και κάποια αυτοάνοσα νοσήματα. Δεν χρειάζεται αναισθησία.

Το μυστικό

Μην πειράζετε και μην σπάτε τα σπυράκια σας. Είναι σημαντικό η διαδικασία αυτή να γίνεται σωστά από έναν ειδικό για να αποφευχθούν μολύνσεις και η δημιουργία ουλών. Ο καθαρισμός δέρματος συνίσταται αρκεί να γίνεται από έμπειρους αισθητικούς ή δερματολόγους. Απαγορεύεται η σάουνα προσώπου, η χρήση scrubs (κρέμες σε κόκκους) και η έντονη μηχανική τριβή (σκληροί σπόγγοι και βούρτσες).
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου