Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

5 έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης χώρου στο σπίτι!

Συχνά προβληματιζόμαστε πως μπορούμε να συγκεντρώσουμε τα μικροπράγματα μέσα στο σπίτι. Ιδιαίτερα σε ένα παιδικό δωμάτιο όπου υπάρχουν πολλά μικρά παιχνιδάκια, κοκαλάκια, αυτοκόλλητα κ.α. το πρόβλημα γίνεται πολύ πιο έντονο! Σας προτείνουμε κάποιες έξυπνες λύσεις, που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Είδη ραπτικής: Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να τακτοποιήσετε όλες αυτές τις κλωστές, τις βελόνες, τις καρφίτσες, τις παραμάνες και ότι άλλο έχετε σχετικό με την ραπτική, είναι μία αυγοθήκη. Τοποθετήστε μια χάρτινη καρτέλα από αυγά, μέσα στο συρτάρι και τοποθετήστε εκεί μέσα σε κάθε «βαθούλωμα» και από ένα είδος. Αν θέλετε μπορείτε να την βάψετε πρώτα με τέμπερες ή ακόμα και με λαδομπογιά.

Βούρτσες και ρόλευ: Αν το μπάνιο σας είναι μικρό ή δεν έχει πολλά ντουλάπια, τότε χρησιμοποιήστε ένα καλαθάκι. Αυτό για να μην σας πιάνει ιδιαίτερο χώρο μπορείτε να το κρεμάσετε. Τοποθετήστε στο ταβάνι του μπάνιου έναν γάντζο και από εκεί περάστε μια πετονιά. Σ’ αυτήν μετά κρεμάστε το καλάθι σας. Μπορείτε να βάλατε φουρκέτες και ρόλευ εκεί μέσα που δεν τα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά ή τις μεγάλες βούρτσες σας.
Βραχιόλια & ρολόγια: Για να μπορέσετε να τα συγκεντρώσετε όλα αυτά μαζί, χωρίς να σας πιάνουν πολύ χώρο μέσα σε ένα συρτάρι ή σε μια μπιζουτιέρα… χρησιμοποιείστε μια ξύλινη βάση για κούπες. Την κλασική βάση που κρεμάμε τις κούπες στην κουζίνα μας. Μπορείτε να τη βάψετε με λαδομπογιά αν είναι απλή ή να την διακοσμήσετε με χρωματιστό κορδόνι. Μετά περάστε στις 6 αυτές προεξοχές τα βραχιόλια και τα ρολόγια σας.
Καλσόν & καλτσάκια: Ένας έξυπνος τρόπος για να τα αποθηκεύσετε είναι χρησιμοποιώντας μια παιδική μπλούζα. Πάρτε ένα παιδικό μπλουζάκι μικρού μεγέθους και κρεμάστε το σε μια κρεμάστρα. Ράψτε όλη την κάτω πλευρά του, ώστε να μην είναι ανοιχτό και έτσι θα έχετε δημιουργήσει μια έξυπνη αποθηκευτική σακούλα. Βάλτε μέσα όλα τα καλσόν και τις κάλτσες σας και κρεμάστε την κανονικά στην ντουλάπα σας.
Φουλάρια & ζώνες: Μία ιδανική λύση για να τα αποθηκεύσετε και να μην σας πιάνουν πολύ χώρο μέσα στο συρτάρι σας, είναι να τα κρεμάσετε στο εσωτερικό φύλλο της ντουλάπας σας. Μπορείτε όπως ανοίγετε το φύλλο της ντουλάπας απ’ την μέσα πλευρά για να μην φαίνεται είτε να καρφώσετε διάφορα μικρά καρφάκια (γατζάκια), είτε ακόμα καλύτερα να αγοράσετε βεντούζες για ξύλο. Τις τοποθετείτε σε σειρές και από εκεί κρεμάτε σε κάθε μία τα φουλάρια και τις ζώνες σας.
ΠΗΓΗ