Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Κεκάκια με άσπρη σοκολάτα

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 35 λεπτά
Συνταγή για: 12 κεκάκια

Διατροφικά στοιχεία για 1 κεκάκι
Θερμίδες: 264 θερμίδες | Λιπαρά: 33 γρ.



Υλικά συνταγής:
Αλεύρι: 2 κούπες
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Κομμένη μικρά κομματάκια λευκή σοκολάτα: 120 γρ.
Ελαφρά χτυπημένα αυγά: 2 μεγάλα
Ξινόγαλο: 1 κούπα
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού
Λιωμένο βούτυρο: 100 γρ.
Ξερά κρανμπέρις ή σταφίδες: 120 γρ.



Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε τα ειδικά χαρτάκια για μάφινς σε ταψί για μάφινς 12 θέσεων.
2. Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη μπέικιν, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα.
3. Ανακατεύετε μαζί, το βούτυρο, τα αυγά, το ξινόγαλο και το εκχύλισμα βανίλιας.
4. Αδειάζετε τα υγρά υλικά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε ίσα - ίσα να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Προσθέτετε αν θέλετε και τα φρούτα και ανακατεύετε απαλά.
5. Μοιράζετε τη ζύμη στα χαρτάκια που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά, να ροδίσουν.
6. Βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε 5 λεπτά στο ταψί να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους. Τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. 

πηγή