Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαλάτα Πλιγούρι με Χρωματιστές Πιπεριές και Ψητό Χαλλούμι

Αγαπώ πολύ τις σαλάτες ταμπουλέ και μου αρέσει πολύ να τις αλλάζω, να προσθέτω υλικά και να πειραματίζομαι. Δεν θυμάστε (και γι αυτο είμαι εγώ εδώ βρε!), αλλά πέρσι σας έκανα μια  ταμπουλέ με φακές η οποία είναι απο τις αγαπημένες μου σαλάτες. Σημερα σας έχω μια διαφορετική πρόταση πιο κοντά στην αυθεντική συνταγή αλλά με δυο πεντανόστιμες προσθήκες.. Ψητές πολύχρωμες πιπεριές και Θεικό ψητό χαλλούμι. Το χαλλούμι απο την αγαπημένη Κύπρο είναι πραγματικά μακράν το καλύτερο τυρί για ψήσιμο και για του λόγου το αληθές προχωρώ....




Υλικά


1/2 κούπα πλιγούρι 
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο (αν υπάρχει, και χωρίς τον δυόσμο είναι νόστιμη)
1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 φέτες χαλλούμι
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
4 κουταλιές εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα


Διαδικασία


Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε μπόλικο νερό για 2 ώρες. Το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με τον ψιλοκομμένο μαιντανό και δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, προθέτουμε αλάτι - πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μια γκριλιέρα στην εστία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές. Τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε να μαλακώσουν ελαφρώς. Μόλις πάρουν χρώμα τις προσθέτουμε στην σαλάτα και ανακατεύουμε. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στην γκριλιέρα και την κουνάμε ωστε να πάει παντού. Τοποθετούμε το χαλλούμι και περιμένουμε να πάρει χρώμα και αυτά τα ωραία σημάδια της σχάρας και το γυρνάμε με προσοχή. Μόλις ψηθεί το τυρί, το τοποθετούμε πάνω στην σαλάτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι..


ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου