Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πράγα

Μια πόλη που διαφυλάσσει την ταυτότητα και τον συναισθηματισμό της. Μεσαιωνική γοητεία, αρχιτεκτονικά ρεύματα με δόσεις από γοτθικό, μπαρόκ, αναγεννησιακό και art nouveau, 350 θέατρα, όπερα, 25 μουσεία, 100 πινακοθήκες και αμέτρητα jazz κλαμπ. Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Είναι χωρίς αμφιβολία από τις πόλεις με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ευρώπη.

Η Πράγα ήταν μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν σχετικά άθικτες κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων. Υπάρχουν πολλά παλαιά κτίρια με όμορφες τοιχογραφίες.
Μερικοί ελκύονται από τις ακόμα φθηνές τιμές και την γευστική τσεχική μπύρα. Η Πράγα βρίσκεται στο κέντρο της Τσεχίας, από την μια μεριά οι οροσειρές της Βαυαρίας και από την άλλη ο ποταμός Μολδάβας χωρίζουν την Πράγα σε δυο μέρη.
Το κάστρο της Πράγας, το μεγαλύτερο ιστορικό κάστρο στην Ευρώπη, υψώνεται πάνω από την πόλη και προσφέρει πραγματικά φανταστική θέα. Στο κάστρο αυτό βρίσκεται η έδρα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Μέσα στο κάστρο υπάρχουν πολλά αξιοθέατα όπως ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου, το Λορέτο (ή αλλιώς Λευκοί Πύργοι), η περιοχή «Νέος Κόσμος» (ίσως το καλύτερο σημείο στην Πράγα για περπάτημα) και οι Βασιλικοί κήποι. Την φημισμένη «γέφυρα του Καρόλου» πάνω από τον ποταμό Vltana.
Η Πράγα φημίζεται για τις παραστάσεις Μαύρου Θεάτρου. Είναι παραστάσεις στις οποίες οι ηθοποιοί ντυμένοι στα μαύρα παίζουν μπροστά σε μαύρο φόντο, χειριζόμενοι επιδέξια διάφορα αντικείμενα. Προσωπικά δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Επίσης η Πράγα έχει μεγάλη παράδοση στην όπερα και στα κονσέρτα κλασσικής μουσικής. Οι τιμές είναι πολύ καλές σε σχέση με άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.
Το εθνικό μουσείο του οποίου τα εκθέματα είναι διάσπαρτα σε διάφορα κτίρια στην πόλη. Το μεγαλύτερο κτίριο είναι στην Πλατεία Βέντσεσλας που είναι αφιερωμένο στην φυσική ιστορία. Το Εβραϊκό μουσείο, η μεγαλύτερη ίσως συλλογή εβραϊκής τέχνης στον κόσμο, βρίσκεται στην εβραϊκή συνοικία. Το μουσείο κουμμουνισμού που φιλοδοξεί να δώσει στους επισκέπτες μια γεύση για το πώς ήταν η ζωή στην Τσεχία κατά το κουμμουνιστικό καθεστώς. Επίσης, πρέπει να επισκεφτείτε την Εθνική Πινακοθήκη και τη δημοτική πινακοθήκη της Πράγας.
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου