Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, αποτελεί σήμερα έναν από τους ομορφότερους και πιο ρομαντικούς προορισμούς της χώρας μας και όχι αδικαιολόγητα η πρώτη επιλογή για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν το ιστορικό στοιχείο με την σύγχρονη τουριστική υποδομή.

Ο γιος του Ποσειδώνα, ο Ναύπλιος, το έχτισε δίνοντας το όνομά του και η μνήμη αυτή ήταν ο πρώτος κρίκος στη μεγάλη πολιτιστική αλυσίδα της Ιστορίας του, που δεν φτάνουν τα 850 σκαλοπάτια του Κάστρου του Παλαμηδίου για να την μετρήσουν.
Διατηρώντας την ιστορική του ταυτότητα στην παλιά πόλη, το Ναύπλιο ικανοποιεί τα γούστα και του πιο “δύσκολου” επισκέπτη. Ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, τα βενετσιάνικα μπαλκόνια και τα υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά που μαγνητίζουν το βλέμμα και γεμίζουν το μυαλό με γλυκές αναμνήσεις. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Άγγελος Τερζάκης και ο Στάικος Σταϊκόπουλος, είναι μερικές μόνο από τις προσωπικότητες που συνέδεσαν το όνομά τους με το Ναύπλιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί η σχετικά μικρή απόσταση του Ναυπλίου από την Αθήνα, η οποία κάνει την περιοχή πολύ προσιτή ακόμα και για ημερήσιες εκδρομές. Επισκεφτείτε το Ναύπλιο, τη μαγική αυτή πόλη και θαυμάστε από κοντά τα ιστορικά αρχαία μνημεία που κάνουν την Ελλάδα γνωστή σε όλο τον κόσμο.
Το Παλαμήδι
Το φρούριο του Παλαμηδίου που διατηρείται σε άριστη κατάσταση αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Πάνω στο φρούριο μπορεί κανείς σήμερα να θαυμάσει μεταξύ άλλων τους επιβλητικούς προμαχώνες, το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα και τις εντυπωσιακές δεξαμενές που ακόμη και σήμερα συλλέγουν το βρόχινο νερό του λόφου.
H πρόσβαση στο φρούριο είναι δυνατή είτε μέσω αυτοκινητοδρόμου που καταλήγει στην ανατολική του πύλη είτε από τη γνωστή κλίμακα, που η παράδοση την ήθελε να έχει 999 σκαλοπάτια, γιατί το χιλιοστό το έριξε το άλογο του Κολοκοτρώνη, στην πραγματικότητα έχει λιγότερα σκαλοπάτια. Από εδώ υπάρχει άριστη θέα προς το Κάστρο της Ακροναυπλίας.
Πλατεία Συντάγματος
Η Πλατεία Συντάγματος η σημαντικότερη και ιστορικότερη πλατεία του Ναυπλίου, αποτελεί το κέντρο της κάτω πόλης. Σήμερα, στην πλατεία, μπορεί κανείς να δει σημαντικά ιστορικά κτίρια, όπως την ενετική Αποθήκη του Στόλου (το σημερινό Αρχαιολογικό Μουσείο), το Βουλευτικό, (πρώην τζαμί του Αγά-πασά), και τέλος το άλλοτε Αλληλοδιδακτικό σχολείο γνωστό πλέον ως Τριανόν. Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονταν άλλοτε τα σπίτια σπουδαίων αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, όπως του Νικηταρά και του Θ. Κολοκοτρώνη.
Μπούρτζι
Το επιθαλάσσιο φρούριο, που έμεινε γνωστό με την τουρκική ονομασία Μπούρτζι, δηλαδή πύργος, αποτελεί σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου. Oι επισκέπτες μπορούν να χαρούν πολλές μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γιατί το Μπούρτζι δεν είναι επισκέψιμο τον χειμώνα. Όμως, όταν βραδιάζει, το Μπούρτζι φωτισμένο, δεσπόζει στον Αργολικό Κόλπο, κρίκος μιας αλυσίδας που συνδέει την Ελληνική Ιστορία του χτες, με το σήμερα, μέσα από μνήμες, καλές, κακές, αλλά πάντοτε έντονες και αληθινές.
Λέων των Βαυαρών
Το λιοντάρι, που έχει αποδοθεί σε μνημειακή κλίματα με λάξευση στον βράχο, παριστάνεται να κοιμάται. Γλύπτης του όμορφου αυτού μνημείου είναι ο Γερμανός Κρίστιαν Ζίγκελ, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος καθηγητής γλυπτικής στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Πρότυπο για το έργο του Ζϊγκελ υπήρξε το Λιοντάρι της Λουκέρνης του διάσημου Δανού γλύπτη Μπέρτελ Τόρβαλντσεν.
- Γιώργος Αθανασίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου