Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

ΚΡΥΟ ΤΣΙΖΚΕ'Ι'Κ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ

Για τη βάση
200γρ.μπισκότα τύπου μιράντα ή digestive ή άλλα παρόμοια της αρεσκείας μας
50γρ.μαρμελάδα της αρεσκείας μας


Για την κρέμα
500γρ.ανθότυρο
80γρ.ζάχαρη άχνη
300γρ.αγελαδινό γιαούρτι στραγγιστό,πλήρες
5γρ.ζελατίνη σε φύλλα(1φύλλο των 5γρ.ή περισσότερα μικρότερου βάρους)
μέλι για το σερβίρισμα κανέλα για πασπάλισμα

Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα δοχείο με κρύο νερό για 1-2 λεπτά να μαλακώσει.έπειτα τη στύβουμε και τη λιώνουμε με 1φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό.Ανακατεύουμε το ανθότυρο με την άχνη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ,μέχρι να μαλακώσει το τυρί και να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.Προσθέτουμε στο μείγμα τη διαλυμένη ελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.Κολλάμε τα μπισκότα ανά δύο με λίγη μαρμελάδα.Φτιάχνουμε όσα χρειάζονται για να καλύψουμε τον πάτο από μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20-22εκ.Δεν πειράει αν μείνουν κενά ανάμεσα στα μπισκότα.Πάνω από τα μπισκότα αδειάζουμε την κρέμα.
Τη στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο για3-4ώρες,ώστε να παγώσει καλά.Όταν πρόκειται να σερβίρουμε αφαιρούμε το τσέρκι ή τα τοιχώματα της φόρμας και κόβουμε σε κομμάτια,τα οποία περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΠΗΓΗ