Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μικρό μπάνιο, μεγάλος καθρέπτης

Kronstadt modern bathroom
Στα περισσότερα διαμερίσματα, ο χώρος του μπάνιου είναι συνήθως μικρός. Τί μπορούμε όμως να κάνουμε για να φανεί περισσότερο ευρύχωρος και μεγάλος;


Η εύκολη απάντηση είναι να χρησιμοποιήσουμε στους τοίχους ανοιχτά χρώματα, να 'παίξουμε' με το φωτισμό και κυρίως να τοποθετήσουμε ένα μεγάλο καθρέπτη. Αυτές οι λύσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές, όμως το σημαντικότερο μυστικό των επαγγελματιών είναι διαφορετικό.

Το μυστικό των designers δεν αφορά το μέγεθος του καθρέπτη αλλά τον τρόπο που τον τοποθετούν.

Για παράδειγμα, φροντίζουν να καλύψουν έναν ολόκληρο τοίχο, απο την μία άκρη έως την άλλη και από το δάπεδο έως την οροφή, με ένα κομμάτι καθρέπτη. Αν υπάρχει νιπτήρας, τότε ο καθρέπτης ξεκινάει απο το πάνω μέρος του πάγκου και καταλήγει στην οροφή. Εννοείται, ότι γύρω απο τον καθρέπτη δεν προστίθεται κορνίζα, και μ'αυτόν τον τρόπο μεγιστοποιείται η ψευδαίσθηση της συνέχειας του χώρου και πίσω απο τον καθρέπτη.
Οπότε, αν το μπάνιο σας είναι μικρό η μακρόστενο και εφόσον η διάταξη του το επιτρέπει, αντιγράψτε το μυστικό των παρακάτω εικόνων.

Πάνω φωτογραφία: Στη μία πλευρά του μπάνιου υπήρχαν οι νιπτήρες και η λεκάνη της τουαλέτας. Ακριβώς, πάνω απο τον ξύλινο πάγκο τοποθετήθηκε ένα καθρέπτης, χωρίς περιμετρική κορνίζα. Ο καθρέπτης φτάνει έως την οροφή ενώ στο οριζόντιο επίπεδο απλώνεται απο την μία ακρή έως την άλλη. Επιπλεόν, τοποθετήθηκαν κάποια κρεμαστά φωτιστικά, σε μικρή αποσταση απο τον καθρέπτη και έτσι η αντανάκλασή του φωτός δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάθος.
HERMOGENO DESIGNS contemporary bathroom
Πάνω φωτογραφία:  ο καθρέπτης ξεκινάει λίγο πιο πάνω απο τον πάγκο, μετά απο μια λωρίδα πλακιδίων. Το φαινόμενο της ψευδαίσθησης είναι εντυπωσιακό, αν και η τοποθέτηση των φωτιστικών απευθείας πάνω στον τοίχο δεν είναι και τόσο επιτυχημένη. Η ιδανικότερη λύση θα ήταν η τοποθέτηση των φωτιστικών (σποτάκια ή κρεμαστά) σε μικρή απόσταση, μπροστά απο τον καθρέπτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου