Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταπετσαρία Στην Οροφή

Jenna Lyons' nursery, via Domino
Τα ταβάνια στα σπίτια είναι ως επί το πλείστον βαρετά! Συνήθως είναι λευκά, ακόμα κι όταν το υπόλοιπο σπίτι είναι γεμάτο χρώματα.  Και οι τολμηρότεροι διακοσμητές συνηθίζουν να αρκούνται σε εντυπωσιακά φωτιστικά ενώ δεν έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν έντονα ή ιδιαιτέρως σκούρα χρώματα στους τοίχους....
Χρώμα στα ταβάνια συναντούμε σχετικά σπάνια και ακόμα σπανιότερα διακοσμημένα ταβάνια. Αν νομίζετε ότι ένα ταβάνι σηκώνει χρώμα και διακόσμηση μόνο σε μεγάλα και ψηλοτάβανα δωμάτια κάνετε λάθος! Αντίθετα τα διακοσμημένα ταβάνια στα κανονικού ύψους μικρά δωμάτια δείχνουν πολύ καλύτερα από τα διακοσμημένα ταβάνια στα κανονικού ύψους μεγάλα δωμάτια.  Η τελευταία μόδα στη διακόσμηση των ταβανιών είναι οι ταπετσαρίες. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.


Το γνωστό πια παιδικό δωμάτιο της Jenna Lyon με τις κίτρινες ρίγες που φωτίζουν με χρώμα το δωμάτιο.

 madebygirl.blogspot.com
                                                Ρίγες σε μπλε, σε ένα σημείο της οροφής.

caldwell flake
Ένα υπέροχο ανθρακί γραφείο όπου τα έπιπλα είναι λευκά όπως και οι κουρτίνες και τα διακοσμητικά και το έντονο contrast έρχεται και δένει η ταπετσαρία στο ταβάνι.


caldwell flake
Αντίστοιχα ένα σκούρο μπλε δωμάτιο, με λίγο πιο ανοιχτή απόχρωση μοκέρας και λευκά έπιπλα δένει υπέροχα με την ταπετσαρία με τα τυρκουάζ τριαντάφυλλα και τον τυρκουάζ πολυέλαιο.

gusandlula.com
Στην κρεββατοκάμαρα με την κεκλιμμένη στέγη η ταπετσαρία συνεχίζεται πάνω, μεγαλώνοντας το ύψος του δωματίου οπτικά.

decorpad

Εδώ έχουμε ένα εξωτερικό χώρο, οι ρίγες της ταπετσαρίας ανεβαίνουν στον τοίχο συνεχίζοντας το ασπρόμαυρο μοτίβο, ενώ τα έπιπλα είναι σε έντονο πράσινο.
  images via gusandlula
Άλλο ένα υπέροχο παιδικό δωμάτιο με ταπετσαρία σε κίτρινους τόνους και πουλιά να πετάνε, κάτι που συνδυάζεται όμορφα με τα σπιτάκια πουλιών στον τοίχο.
                                                          

livelikeyou


Το έντονο χρώμα των τοίχων ισορροπεί με την ταπετσαρίας του ταβανιού σε αυτή την κλασσική κρεββατοκάμαρα που αποκτά μοντέρνο αέρα με αυτόν τον τρόπο.
Images via BHMADECO
Μια εντυπωσιακή ταπετσαρία με μεγάλα πορτοκαλί μοτίβα ανεβαίνει στο ταβάνι και καδράρει με αυτόν τον τρόπο τον σκούρο ανθρακί τοίχο της εισόδου. Το πορτοκαλί δένει με τα αντικείμενα του χώρου.

Images via BHMADECO
                                   Αυτά τα μπάνια θα ήταν βαρετό χωρίς τα σχέδια της οροφής



 designspongeonline.com

flickr.com
                                     Εδώ η ταπετσαρία πρωταγωνιστεί και εντυπωσιάζει.


gusandlula.com
Σε αυτόν τον κλασικό χώρο η ταπετσαρία ξεκινά απο τη boiserie και συνεχίζεται στο ταβάνι, δίνοντας φινέτσα, κομψότητα και αναδεικνύοντας boiserie και φωτιστικό.


 interiorsnouveau.com
Η εντυπωσιακή ταπετσαρία δένει το contrast των λευκών τοίχων με τα μαύρα έπιπλα και τις κουρτίνες.


 redjetwhistle.blogspot.com
Εδώ η ταπετσαρία έχει εξαπλωθεί και στους πέντε τοίχους. Μπορεί να δείχνει υπερβολή όμως έχει ενδιαφέρον το πως καταφέρνει και ισορροπεί με το δάπεδο και ταυτόχρονα να αποκτά φρεσκάδα από τα χρώματα στους διαδρόμους.


 designspongeonline.com
             Κι πάλι η ταπετσαρία με τα μοτίβα της δένει το σύνολο και τραβάει το βλέμμα.


SB Architects


 flickr.com

Μια απλή κρεββατοκαμάρα αποκτά ενδιαφέρον με ένα σεμνό κλασσικό μοτίβο στο ταβάνι.


tatertotsandjello.blogspot.com
Άλλη μια κρεββατοκάμαρα που θα ήταν βαρετή χωρίς την ταπετσαρία (στα χρώματα των κλινοσκεπασμάτων) στο ταβάνι. Να λοιπόν που βρήκαμε τι άλλο μπορούμε να ντύσουμε με ταπετσαρία!


gusandlula.com

H γυαλιστερή ταπετσαρία σε τοίχους και οροφή δείχνει πολύ εντυπωσιακή και πολυτελής! 
Thomas Britt


Οι δραματικοί τόνοι πέφτουν χάρη στην φωτεινή παιχνιδιάρικη ταπετσαρία.

 tumblr

 the designer pad via elle decor spain



Οδηγίες για τους γενναίους που θέλουν να επιχειρήσουν να τοποθετήσουν μόνοι ταπετσαρία στο ταβάνι τους! 

ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου