Η πιο γρήγορη συνταγή για πανακότα
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
• 300 ml κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
• 300 ml κρέμα γάλακτος
• 250 γραμ. κόκκινα φρούτα (φραμπουάζ, φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα)
• 300 ml γάλα αμυγδάλου
• 50 γραμ. ζάχαρη
• 1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
• 4 φύλλα ζελατίνας
• 5 κουλουράκια βουτύρου
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου μαζί με την κρέμα γάλακτος, την απλή ζάχαρη και την αρωματισμένη ζάχαρη. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα για να λιώσουν. Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και την αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με τα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα κουλουράκια βουτύρου.
Πλεονέκτημα στη δίαιτα: Ένα επιδόρπιο με πολύ λίγη ζάχαρη, πλούσιο σε ασβέστιο και ιδιαίτερα τονωτικό, χάρη στο γάλα αμυγδάλου, ιδανικό για τις ώρες που νιώθεις την ενέργειά σου να σε εγκαταλείπει.
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου μαζί με την κρέμα γάλακτος, την απλή ζάχαρη και την αρωματισμένη ζάχαρη. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα για να λιώσουν. Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και την αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με τα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα κουλουράκια βουτύρου.
Πλεονέκτημα στη δίαιτα: Ένα επιδόρπιο με πολύ λίγη ζάχαρη, πλούσιο σε ασβέστιο και ιδιαίτερα τονωτικό, χάρη στο γάλα αμυγδάλου, ιδανικό για τις ώρες που νιώθεις την ενέργειά σου να σε εγκαταλείπει.