Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μυστικά του μακιγιάζ για ώριμες γυναίκες

 
Το μυστικό στο μακιγιάζ για ώριμες γυναίκες είναι οι απαλές και διακριτικές αποχρώσεις, η μείωση της έντασης των χρωμάτων και η περιορισμένη ποσότητα του μακιγιάζ. Δεν θα καλυφθούν καλύτερα οι ατέλειες του προσώπου με περισσότερη ποσότητα μακιγιάζ παρά μόνο θα γίνουν πιο έντονες, για αυτό είναι σημαντικό να είναι διακριτικό και ελαφρύ και όχι ‘‘βαρύ’’ με έντονα και βαθιά χρώματα.

Όπως σε όλα τα μακιγιάζ έτσι και σε αυτό ξεκινάμε με την κρέμα-βάση δηλαδή την υδατική κρέμα, με τη διαφορά ότι στο συγκεκριμένο μακιγιάζ είναι απαραίτητη, γιατί όσο μεγαλώνουμε το δέρμα χάνει την ικανότητα του να συγκρατεί τη φυσική του υγρασία. Η κρέμα βάσης πρέπει να είναι απαλή και πολύ λεπτή.
 
Χρησιμοποιούμε make-up σε υγρή μορφή γιατί μας προσδίδει ένα πιο διακριτικό και ελαφρύ αποτέλεσμα, ενώ επιπλέον υπάρχουν και τα make-up που δίνουν την όψη ενός πιο σφριγηλού προσώπου. Αν υπάρχει χαλάρωση του δέρματος κάτω από το σαγόνι (διπλοσάγονο) τότε σκιάζουμε την περιοχή αυτή με ένα τόνο πιο σκούρο make-up.
Για πούδρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ημιδιάφανη η οποία προσδίδει σταθερότητα στο μακιγιάζ, ενώ η απόχρωση του ρουζ θα πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμη και αχνή.

Πολύ συνηθισμένο είναι το δέρμα γύρω από τα βλέφαρα να χάνει την ελαστικότητα του και να είναι πιο χαλαρό. Για το λόγο αυτό βάζουμε μια σκούρα σκιά στην πτυχή του πάνω βλεφάρου και φωτίζουμε με απαλό περλέ χρώμα κάτω από το φρύδι. Αποφεύγουμε το eyeliner γιατί είναι έντονο και ‘’βαρύ’’ και χρησιμοποιούμε πολλές στρώσεις μάσκαρα για να αποκτήσει βάθος το βλέμμα. Τονίζουμε τα φρύδια με καφέ ή γκρι σκιά – ανάλογα το χρώμα του μαλλιού – χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι φρυδιών.


Στα χείλη σχηματίζουμε το περίγραμμα και ‘’γεμίζουμε’’ με ένα ανάλογο ανοιχτόχρωμο κραγιόν. Το lip-gloss και τα περλέ κραγιόν δεν κολακεύουν την ώριμη γυναίκα. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου