Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Μυστικά του μακιγιάζ για ώριμες γυναίκες

 
Το μυστικό στο μακιγιάζ για ώριμες γυναίκες είναι οι απαλές και διακριτικές αποχρώσεις, η μείωση της έντασης των χρωμάτων και η περιορισμένη ποσότητα του μακιγιάζ. Δεν θα καλυφθούν καλύτερα οι ατέλειες του προσώπου με περισσότερη ποσότητα μακιγιάζ παρά μόνο θα γίνουν πιο έντονες, για αυτό είναι σημαντικό να είναι διακριτικό και ελαφρύ και όχι ‘‘βαρύ’’ με έντονα και βαθιά χρώματα.

Όπως σε όλα τα μακιγιάζ έτσι και σε αυτό ξεκινάμε με την κρέμα-βάση δηλαδή την υδατική κρέμα, με τη διαφορά ότι στο συγκεκριμένο μακιγιάζ είναι απαραίτητη, γιατί όσο μεγαλώνουμε το δέρμα χάνει την ικανότητα του να συγκρατεί τη φυσική του υγρασία. Η κρέμα βάσης πρέπει να είναι απαλή και πολύ λεπτή.
 
Χρησιμοποιούμε make-up σε υγρή μορφή γιατί μας προσδίδει ένα πιο διακριτικό και ελαφρύ αποτέλεσμα, ενώ επιπλέον υπάρχουν και τα make-up που δίνουν την όψη ενός πιο σφριγηλού προσώπου. Αν υπάρχει χαλάρωση του δέρματος κάτω από το σαγόνι (διπλοσάγονο) τότε σκιάζουμε την περιοχή αυτή με ένα τόνο πιο σκούρο make-up.
Για πούδρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ημιδιάφανη η οποία προσδίδει σταθερότητα στο μακιγιάζ, ενώ η απόχρωση του ρουζ θα πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμη και αχνή.

Πολύ συνηθισμένο είναι το δέρμα γύρω από τα βλέφαρα να χάνει την ελαστικότητα του και να είναι πιο χαλαρό. Για το λόγο αυτό βάζουμε μια σκούρα σκιά στην πτυχή του πάνω βλεφάρου και φωτίζουμε με απαλό περλέ χρώμα κάτω από το φρύδι. Αποφεύγουμε το eyeliner γιατί είναι έντονο και ‘’βαρύ’’ και χρησιμοποιούμε πολλές στρώσεις μάσκαρα για να αποκτήσει βάθος το βλέμμα. Τονίζουμε τα φρύδια με καφέ ή γκρι σκιά – ανάλογα το χρώμα του μαλλιού – χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι φρυδιών.


Στα χείλη σχηματίζουμε το περίγραμμα και ‘’γεμίζουμε’’ με ένα ανάλογο ανοιχτόχρωμο κραγιόν. Το lip-gloss και τα περλέ κραγιόν δεν κολακεύουν την ώριμη γυναίκα.