Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως θα αποφύγουμε την επέκταση της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση, ανάλογα με τα αίτια που την προκαλούν μπορεί να μια μόνιμη ή πρόσκαιρη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε την έντονη αραίωση των μαλλιών ή να καθυστερήσουμε τα αποτελέσματα της τριχόπτωσης. Παρακάτω θα δούμε μερικούς φυσικούς τρόπους και προϊόντα που μας βοηθούν αποτελεσματικά:
Minoxidil


Το minoxidil είναι από τα πιο αποτελεσματικά συστατικό που πωλούνται στην αγορά. Αποτελεσματικές είναι
οι συνταγές με μινοξυδίλη ενισχυμένη με τετινοϊνη ή κυστίνη. Πολλά από τα προϊόντα που περιέχουν το μινοξιντίλ δίνονται από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή. Επίσης ο φαρμακοποιός μπορεί να δημιουργήσει τις συνταγές που σας γράφει ο δερματολόγος με κύριο συστατικό το μινοξιντίλ. Το προϊόν αυτό αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία της αρτηριακής πίεσης. Κάποιοι που το λάμβαναν διαπίστωσαν ότι βελτιωνόταν η όψη των μαλλιών τους και έτσι μετά από έρευνες το μινοξιντίλ άρχισε να χρησιμοποιείται και για την θεραπεία της τριχόπτωσης.



Propecia (finasteride 1mg)
Το χάπι αυτό καθυστερεί την τριχόπτωση αλλά έχει αποτελέσματα μόνο σε άνδρες που βρίσκονται στην αρχή της τριχόπτωσης και όταν λαμβάνεται συνεχώς. Περιέχει 1mg φιναστερίδης που είναι μια ουσία που  δίνεται (σε μέγεθος των 5mg) για την θεραπεία του προστάτη. Κατά του προστάτη το propecia χρησιμοποιείται για πάνω από 20 χρόνια. Όταν ασθενείς που το έπαιρναν διαπίστωσαν μείωση της τριχόπτωσης, άρχισαν κλινικές έρευνες και διαπίστωσαν ότι πάνω από το 60% όσων το έλαβαν είχε μείωση της λέπτυνσης των τριχών. Το propecia έχει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής. Προϊόντα που καλύπτουν την φαλάκρα
Υπάρχουν ποιοτικά προϊόντα, τα οποία καλύπτουν την αραίωση των μαλλιών με φυσικό τρόπο και διαρκούν μέχρι το επόμενο λούσιμο. Ένα από τα καλύτερα προϊόντα είναι το Τoppik  που αποτελείται από την πρωτεΐνη που συνθέτει και την ανθρώπινη τρίχα και είναι 100% φυσικό και ασφαλές προϊόν. Βγαίνει σε διάφορες αποχρώσεις και το μόνο που κάνουμε είναι να ψεκάσεις το κεφάλι σου με αυτό. Δίνει ένα φυσικό αποτέλεσμα κρύβοντας τα κενά που εχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της τριχόπτωσης στο τριχωτό της κεφαλής, ιδιαίτερα στην περιοχή της χωρίστρας. Κάνε <<κλικ εδώ>> για να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο προϊόν.
Διατροφικά συμπληρώματα
Για τη μείωση της τριχόπτωσης χρειαζόμαστε ένα καλό συμπλήρωμα με σίδηρο, silica ή βιοτίνη και ψευδάργυρο. Βοηθούν επίσης, τα συμπληρώματα με βιταμίνες συμπλέγματος Β που μεταξύ άλλων είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μαλλιών μας. Αυτά, σε συνδιασμό με ισορροπημένη διατροφή βοηθούν στην μείωση της απώλειας των μαλλιών. Βέβαια, επειδή τα διατροφικά συμπληρώματα είναι φυσικά προϊόντα απαιτείται χρόνος μέχρι να δούμε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Καταπολέμηση του άγχους

Το άγχος δρα ανασταλτικά όχι μόνο στην υγεία των μαλλιών μας αλλά στην υγεία ολόκληρου του οργανισμού μας στη ζωή και στη σκέψη μας. Μπορούμε να βρούμε τρόπους να μειώσουμε το στρες, αρκεί να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε πρόβλημα σε συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας (πχ στη δουλειά) και να κάνουμε κάτι κάτι για να αλλάξει η κατάσταση (για παράδειγμα μειώνοντας τις ώρες εργασίας, χρησιμοποιώντας κάποιες τεχνικές χαλάρωσης)


Μασάζ του τριχωτού της κεφαλής

Μπορούμε να κάνουμε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα μαλλιά μας σαν ένα πρακτικό τρόπο για να αυξήσουμε  την κυκλοφορία του αίματος γύρω από το τριχωτό της κεφαλής.



Μεταμόσχευση μαλλιών
Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται από ειδικευμένους χειρούργους και είναι μια απο τις πιο αποτελεσματικές αλλά και ακριβές τεχνικές.





Υποσημείωση : Το άρθρο αυτό, έχει πληροφοριακό καθαρά χαρακτήρα. Δεν αναπληρώνει την γνώμη του θεράποντα ιατρού σας. Για οποιαδήποτε ιατρική, θεραπευτική ή/ και προληπτική χρήση, συζητήστε πρώτα με τον γιατρό σας.
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου