Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Δώστε χρώμα στα παλιά μαχαιροπίρουνα

tableart painting cutlery DIY: Δώστε χρώμα στα παλιά μαχαιροπίρουνα
Τα παλιά μαχαιροπίρουνα της γιαγιάς ή εκείνα που με το πέρασμα του καιρού έχασαν τη λάμψη τους ή ακόμα και εκείνα τα απομεινάρια της λαίμαργης κατανάλωσης σας, ήρθε η στιγμή να τα ανανεώσετε, να τα φρεσκάρετε και να τους δώσετε τη θέση που τους αναλογεί στο τραπέζι σας. Με λίγα λόγια, βγάλτε ότι πιο παλιό ή αχρησιμοποίητο μαχαιροπίρουνο έχετε από το ντουλάπι ή το συρτάρι και αφήστε το να ξαναδεί το φως το αληθινό, να ξαναθυμηθεί τις παλιές του δόξες, τότε που δέσποζε στο καθημερινό σας τραπέζι. Αν το να ξαναχρησιμοποιήσετε τα παλιά σας μαχαιροπίρουνα είναι για εσάς μια διαδικασία που δεν σας χαροποιεί ιδιαίτερα, ας την κάνουμε όσο πιο δημιουργική και ευχάριστη μπορούμε. Εγώ πάλι από την άλλη, αγαπώ τα vintage μαχαιροπίρουνα που χρόνο με το χρόνο αποκτάνε τη δική τους αξία, δεν ανησυχώ για το πόσο πασέ μπορεί να είναι αφού ο συνδυασμός παλιών αντικειμένων με μοντέρνα κομμάτια δημιουργεί τους πιο απίστευτους mix & match συνδυασμούς. Anyway, ας αφήσουμε τις δικές μου ιδιαιτερότητες και ας ξεκινήσουμε δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης στα παλιά μαχαιροπίρουνα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

- αυτοκόλλητη ταινία
- σελοφάν
- σπρέι βαφής
Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη. Όπως φαίνεται στη παρακάτω φωτογραφία (1,2) με την αυτοκόλλητη ταινία και το σελοφάν απομονώνουμε το σημείο που θα ψεκάσουμε. Με το σπρέι βαφής ψεκάζουμε τη λαβή και την αφήνουμε να στεγνώσει (3). Για καλύτερη προστασία απλώστε εφημερίδες στο σημείο που θα ψεκάσετε για να αποφύγετε την ταλαιπωρία του καθαρίσματος αλλά και για να μη λερωθεί ο χώρος σας. Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε διάφορα χρώματα για πιο χαρούμενο αποτέλεσμα.
tableart painting cutlery  DIY: Δώστε χρώμα στα παλιά μαχαιροπίρουναTips: -  Για να μην μαυρίζουν γρήγορα τα ασημένια μαχαιροπίρουνα, βάζουμε μέσα στο κουτί ή στο συρτάρι που τα φυλάμε λίγη καμφορά
ΠΗΓΗ