Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Διακόσμηση για το τζάκι με καθρέπτες

Διακόσμηση για το τζάκι με καθρέπτες
Φωτογραφίες: decorology.blogspot.com | Elle Décor via elementsofstyleblog.com
Οι καθρέπτες έχουν αποτελέσει αντικείμενο του ενδιαφέροντος μας στο Design District αρκετές φορές. Τους έχουμε επιστρατεύσει για να κάνουμε ένα δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο, ειδικά στις κρεβατοκάμαρες, τους έχουμε αγαπήσει στις στρογγυλές τους μορφές, έχουμε επιχειρήσει να τους φτιάξουμε μόνοι μας (καθρέπτης Jenga, καθρέπτης με χάρακες), κτλπ!
Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε πόσο μπορούν να συμβάλλουν στην κομψότητα και την ανάδειξη του χώρου του τζακιού σε ένα καθιστικό!

Το τζάκι αποτελεί χωρίς αμφιβολία το “focal point” στο χώρο που βρίσκεται, δηλαδή το «διακοσμητικό επίκεντρο». Αποτελεί όμως και «κοινωνικό» επίκεντρο, καθώς γύρω από αυτό μαζεύεται η οικογένεια, η παρέα, κτλπ. Επιβλητικό καθώς είναι, συγκεντρώνει τα βλέματα των επισκεπτών του χώρου από την ώρα που θα εισέλθουν στο δωμάτιο, γι’ αυτό και η διακόσμησή του -αν αξιοποιηθεί σωστά- μπορεί να «προσθέσει» στην αισθητική του.
Χρησιμοποιώντας καθρέπτες πάνω από το τζάκι, μπορούμε να δώσουμε «βάθος» στο χώρο του καθιστικού και να κάνουμε το χώρο να μοιάζει πιο φωτεινός και μεγάλος.
Καλό είναι να έχουμε φροντίσει, ο χώρος και τα αντικείμενα που αντανακλά ο καθρέπτης, να είναι προσεγμένος και να αντανακλά... τι άλλο: το στιλ που επιθυμούμε!
Διακόσμηση για το τζάκι με καθρέπτες 2
Φωτογραφίες: lovelyuglydesign.blogspot.com | interiordesign-tips.com
Πώς μπορείτε να επιτύχετε ένα κομψό αποτέλεσμα:
Στολίστε την κορνίζα του τζακιού, τοποθετώντας από τη μία πλευρά του καθρέπτη 2-3 μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως κηροπήγια, μπιμπελό ή κεραμικά, κτλπ, ανάλογα με το στιλ του υπόλοιπου χώρου, και στη συνέχεια τοποθετήστε από την αντίθετη πλευρά του τζακιού ένα μεγαλύτερο αντικείμενο, το οποίο θα δένει θεματικά με τα υπόλοιπα διακοσμητικά, δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα ισορροπία.
Κρεμάστε έναν μεγάλο ορθογώνιο καθρέπτη πάνω από το τζάκι, χωρίς να ακουμπάει στην κορνίζα, για να επιτύχετε ένα πιο μοντέρνο, καθαρό και λιτό αποτέλεσμα. Συμπληρώστε το look και αναδείξτε τη «ζεστασιά» του τζακιού, στολίζοντας την κορνίζα με μερικά φυσικά αντικείμενα, όπως εποχιακά φυτά, κλαδιά, κοχύλια, κτλπ. Μπορείτε ακόμη να προσθέσεετε και επιλεγμένα κομμάτια από γυάλινα διακοσμητικά αντικείμενα.
Επιλέξτε το κάδρο για τον καθρέπτη, ανάλογα με το στιλ διακόσμησης του δωματίου. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα vintage χώρο, μπορείτε να επιλέξετε ένα ανάλογο καθρέπτη για να «δραματοποιήσετε» ακόμη περισσότερο την εφαρμογή του στιλ στο χώρο. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να θυμόμαστε, όπως και το κάδρο του καθρέπτη, έτσι και τα διακοσμητικά μικροαντικείμενα που θα ολοκληρώσουν την τελική εικόνα, θα πρέπει να δένουν με το θέμα, το στιλ και το ύφος του χώρου.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέπτη, ή ένα συνδυασμό πολλών μικρότερων καθρεπτών. Σε περίπτωση που επιλέξετε τη δεύτερη λύση, οι καθρέπτες – ιδανικά σε σετ των 6- μπορεί να είναι ίδιου σχήματος και μεγέθους, ή να απαρτίζονται από διαφορετικά τεμάχια, με κάποιον βέβαια κοινό παρονομαστή στο στιλ.
Διακόσμηση για το τζάκι με καθρέπτες 3
Φωτογραφίες: decorology.blogspot.com via Ballard | Elle Décor via blog.lesliefineinteriors.com
Διακόσμηση για το τζάκι με καθρέπτες 5
Φωτογραφίες: apartmenttherapy.com
Διακόσμηση για το τζάκι με καθρέπτες 6 Φωτογραφίες: gapinteriors.com | strictlysimplestyle.blogspot.com
πηγή