Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έργα του Λούβρου θα εκτεθούν στη Θεσσαλονίκη

Ανταπόδοση για την έκθεση «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Η Αρχαία Μακεδονία» που ακόμη παρουσιάζεται στο Μουσείο του Λούβρου, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών της από όλο τον κόσμο, το γαλλικό μουσείο παραχώρησε σημαντικά έργα του για να εκτεθούν σε παράλληλες εκθέσεις σε πέντε μουσεία της Θεσσαλονίκης…

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα εκτεθούν έργα γλυπτικής, όπως τρία έργα του Ζαν Αντουάν Ουντόν και ένα του Ζακ Νικολά Ρετιέ ντε λα Τουρ, τα οποίαα γλυπτά θα πλαισιωθούν από γλυπτά Μακεδόνων φιλοσόφων, με παράλληλες αναφορές στις επιρροές του Γαλλικού Διαφωτισμού από τους Έλληνες φιλοσόφους και αντιστρόφως της σύγχρονης Ελλάδας από τον Διαφωτισμό.
Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα εκτεθεί η λειψανοθήκη του Σταυρού της Αλήθειας, προέλευση από το Ζανκούρ, δώρο στον Καρλομάγνο, ενώ θα υπάρχουν εκθέματα και από τη συλλογή του Βυζαντινού σε μια θεματική που θα εξετάζει την εξέλιξη του Σταυρού ως συμβόλου πίστης.
Συλλογή εκατό σχεδίων των 16ου μέχρι 18ου αιώνα με θέμα τους ελληνικούς μύθους θα παρουσιασθούν στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών.
Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τένχης το έργο του Ογκίστ Βενσόν «Μετά τη σφαγή της Σαμοθράκης» (1827)
Τέλος, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα εκτεθεί ο πίνακας του Ογκίστ Λελουάρ, «Η αποθέωση του Ομήρου», έργο το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1841.
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου