ΥΛΙΚΑ
100γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ.άχνη ζάχαρη-κοσκινισμένη-
3-4ασπράδια αυγού-100γρ.-
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας με μια κουτάλα-προσοχή η άχνη να είναι κοσκινισμένη-
Με αυτήν τη μαρέγκα φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια ή μεγάλη μαρέγκα για βάση τούρτας με τη βοήθεια ενός κορνέ πάνω σε μια λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100-120βαθ.για 1 1/2 ώρα.
Αφήνουμε τις μαρέγκες να στεγνώσουν για αρκετές ώρες και τις κολλάμε μεταξύ τους με διάφορες κρέμες που διατηρούνται εκτός ψυγείου.π.χ.γκανάζ βουτυρόκρεμα μαρμελάδα κ.τ.λ.Στην φωτογραφία είναι κολλημένες με γκανάζ.Χρειαζόμαστε 100γρ.κουβερτούρα 80γρ.κρέμα γάλακτος ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα ζεσταίνουμετην κρέμα στους 90βαθ.πριν βράσει και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.Ανακατεύουμε πολύ καλά αφήνουμε να πήξει και κολλάμε τα μαρεγκάκια.Τις μαρέγκες τις διατηρούμε εκτός ψυγείου και μακριά από υγρασία.
ΠΗΓΗ
100γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ.άχνη ζάχαρη-κοσκινισμένη-
3-4ασπράδια αυγού-100γρ.-
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας με μια κουτάλα-προσοχή η άχνη να είναι κοσκινισμένη-
Με αυτήν τη μαρέγκα φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια ή μεγάλη μαρέγκα για βάση τούρτας με τη βοήθεια ενός κορνέ πάνω σε μια λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100-120βαθ.για 1 1/2 ώρα.
Αφήνουμε τις μαρέγκες να στεγνώσουν για αρκετές ώρες και τις κολλάμε μεταξύ τους με διάφορες κρέμες που διατηρούνται εκτός ψυγείου.π.χ.γκανάζ βουτυρόκρεμα μαρμελάδα κ.τ.λ.Στην φωτογραφία είναι κολλημένες με γκανάζ.Χρειαζόμαστε 100γρ.κουβερτούρα 80γρ.κρέμα γάλακτος ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα ζεσταίνουμετην κρέμα στους 90βαθ.πριν βράσει και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.Ανακατεύουμε πολύ καλά αφήνουμε να πήξει και κολλάμε τα μαρεγκάκια.Τις μαρέγκες τις διατηρούμε εκτός ψυγείου και μακριά από υγρασία.
ΠΗΓΗ