Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Καλαμαράκια με σάλτσα ντομάτα και κόκκινο κρασί.

Καλαμαράκια κοκκινιστά 

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 50 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 443 θερμίδες | Λιπαρά: 17 γρ.



Υλικά συνταγής:


Ελαιόλαδο: 1/4 κούπας
Κομμένα φέτες κρεμμύδια: 3 μεγάλα
Καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες καλαμαράκια: 800 γρ.
Ψιλοκομμένες ντομάτες: 800 γρ. (ή κονκασέ)
Κόκκινο ξηρό κρασί: 1 κούπα
Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ξερό βασιλικό: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 4 κουταλιές σούπας
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ζάχαρη: λίγη, μόνο αν είναι ξινές οι ντομάτες
Γλυκό μπούκοβο: 1 κουταλάκι τσαγιού (προαιρετικό)

Οδηγίες:
1. Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Τα κόβετε σε ροδέλες 1 εκ. πάχος. Τα στεγνώνετε.
2. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μαραίνετε τα κρεμμύδια για 4 - 5 λεπτά. Προσθέτετε τα καλαμαράκια και τα σοτάρετε κι αυτά για 1 λεπτό.
3. Σβήνετε με το κρασί και όταν έχει εξατμιστεί περίπου το μισό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
4. Σιγοβράζετε τα καλαμαράκια μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάζετε αν χρειάζονται επιπλέον αλατοπίπερο ή ζάχαρη και κατεβάζετε από τη φωτιά.
5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με ρύζι ή ζυμαρικά.

ΠΗΓΗ