Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πιο όμορφη από εκείνον; Η σχέση σου κινδυνεύει

Μήπως είσαι η πεντάμορφη κι εκείνος το τέρας; Άσχημα τα νέα για τη σχέση σου σύμφωνες με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσίευσε η εφημερίδα Daily Mail.
Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως οι σχέσεις στις οποίες η γυναίκα είναι πιο γοητευτική και όμορφη από τον άντρα, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Αντίθετα, στους δεσμούς στους οποίους ο...
άντρας είναι πιο όμορφος ή εξίσου γοητευτικός με την σύντροφό του, δεν τίθεται ζήτημα και η σχέση μπορεί να ευοδώσει.
Το φαινόμενο παρατήρησαν φυσικά Βρετανοί ερευνητές τυχαία, κατά την μελέτη που έκαναν για να δουν κατά πόσο είναι αλήθεια πως τείνουμε να ζευγαρώνουμε με άτομα που είναι στην ίδια κλίμακα γοητείας με εμάς.
Τα ευρήματά τους, θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί οι γάμοι της Αντζελίνα Τζολί, τόσο με τον Τζονι Λι Μίλερ, όσο και με τον Μπίλι Μπομπ Θόρτον απέτυχαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ενώ η σχέση της με τον πιο κούκλο άντρα του πλανήτη, τον Μπραντ Πιτ, παρά τις φήμες, κρατά γερά εδώ και έξι χρόνια.
Τα πανεπιστήμια του Stirling, του Chester και του Liverpool που ασχολήθηκαν με την εν λόγω έρευνα, πήραν φωτογραφίες αντρών και γυναικών από περισσότερα από 100 ζευγάρια. Κάποια ήταν μαζί μερικούς μήνες και κάποια μεγαλύτερο διάστημα. Κάθε ξεχωριστό άτομο (άντρες και γυναίκες) βαθμολογήθηκαν για την εξωτερική τους εμφάνιση.
Η ανάλυση έδειξε πως το να έχεις ένα γοητευτικό άντρα ή σύντροφο δεν αποτελεί εμπόδιο για την ευτυχία της σχέσης σου. Όμως, όταν η γυναίκα είναι αυτή που νικά στην εξωτερική εμφάνιση , οι σχέσεις έτειναν να διαρκούν μερικές εβδομάδες ή μήνες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το “Personality and Social Psychology Bulletin Journal” στο οποίο δημοσιεύτηκε αρχικά η έρευνα.
Ο ερευνητής Ρομπ Μπάρις ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Αυτό δείχνει πως είναι η γυναίκα εκείνη που έχει τελικά τον έλεγχο για το πόσο θα διαρκέσει μια σχέση. Οι όμορφες γυναίκες είναι πιθανό να συνειδητοποιήσουν πως μπορούν να διαλέγουν συντρόφους ενώ πιθανότατα διαθέτουν και την αυτοπεποίθηση να αφήσουν πίσω τους μια σχέση που δεν τις γεμίζει πλέον. Οι ελκυστικές γυναίκες φαίνεται μάλιστα πως προτιμούν τις σχέσεις μικρής διάρκειας και είναι πιθανό να δώσουν τέλος σε ένα δέσμο εξαιτίας της ζήλειας του συντρόφου τους σε σχέση με λιγότερο φωτογενείς γυναίκες”.
Αντίθετα, οι λιγότερο ελκυστικές γυναίκες ίσως πρέπει να υποστούν τον σύντροφο που έχουν και να κάνουν μεγαλύτερης διάρκειας σχέσεις.
Ο δρ Μπάρις τόνισε πως η ιδέα αντικατοπτρίζει τους στίχους του διάσημου hit “When You’re In Love With A Beautiful Woman” του 1979 του συγκροτήματος Dr Hook.Το τραγούδι συμβουλεύει τον άντρα που έχει στο πλευρό του μια όμορφη γυναίκα να προσέχει τους φίλους του γιατί όλοι λιγουρεύονται μια όμορφη γυναίκα, όλοι την θέλουν και όλοι θέλουν να την πάνε σπίτι τους.
Η έρευνα ανακάλυψε επίσης πως τείνουμε να ζευγαρώνουμε με άτομα που τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους έχουν μια σχετική συμμετρία με τα δικά μας
Ο διευθύνων της έρευνα τόνισε τελικά: “Τελικά, όλοι οι άντρες θέλουν να έχουν στο πλευρό τους τη Τζολί ή τη Χάθαγουει ή απλά θέλουμε στο πλευρό μας ένα άτομο εξίσου ελκυστικό με εμάς; Τα ευρήματα δείχνουν πως ο ιδανικός σύντροφος είναι εκείνος που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εμάς”.
Τώρα, γιατί ο γάμος του Πιτ με την Άνιστον δεν κράτησε, παρόλο που εκείνος ήταν κούκλος, δεν μας το εξήγησε κανείς!
ΠΗΓΗ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου